Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

yamaha rx-v1065 odłącza obraz z kabla y po sekundzie

jozekp3 22 Mar 2015 11:14 927 6
  • #1 22 Mar 2015 11:14
    jozekp3
    Poziom 8  

    Gdy próbuje wejść w ustawienia, amplituner wysyła obraz do telewizora na sekundę podłączony kablem y, po czym przerywa sygnał i znów na pilocie muszę nacisnąć guzik, by wejść ustawienia.
    Najlepiej to widać, gdy odtwarzam muzykę z usb. Obraz jest na tv przerywany co sekundę, nie reaguje na pilota- jeśli chodzi o ustawienia. Zmieniać piosenki mogę.
    Przez co, nie mogę zrobić np. kalibracji głośników.
    Oprócz tego,działa on dobrze . Co może być tego przyczyną?

    0 6
  • #2 22 Mar 2015 14:32
    SERVICE-AV
    Poziom 39  

    Nie mieszałeś nic w TV z ustawieniami wejść?
    Masz możliwość sprawdzenia po HDMI ?

    0
  • #3 22 Mar 2015 16:07
    jozekp3
    Poziom 8  

    Edit.Tv to lg 50pn6500 jest sprawny, jest to na 100% wina yamahy tej, mam jeszcze yamahe rx-v563 i ona działa prawidłowo.
    Ta v1065 odcina obraz po sekundzie kablem czincz. Próbowałem kablem hdmi puścić obraz, lecz nic nie pokazuje na tv

    Myślałem że to wina softu, lecz wgrałem najnowszy od producenta i nic nie pomogło, jedynie zresetowało ustawienia głośników.
    Po telefonie do serwisu dziś rano, dowiedziałem się, ze mam za słaby kabel hdmi. I yamaha właśnie ma ustawione by hdmi out wysyłać obraz, by czinczem odbierać stabilnie obraz w tv, trzeba wejść ustawienia aplitunera...
    Dziwne to, lecz sprawdzę weekend tą teorię, kupie lepszy kabel.
    Co o tym myślicie?

    0
  • #4 30 Mar 2015 05:15
    jozekp3
    Poziom 8  

    Sprawdziłem tą yamaha kablem 1.4 hdmi. I nie działa wyjście out. Podłączyłem pod hdmi 3 Xboxa i też nie wysyła obrazu do tv. Co mogło się zepsuć. I ile może kosztować naprawa?

    0
  • #5 30 Mar 2015 19:58
    SERVICE-AV
    Poziom 39  

    Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne,może reset coś zmieni.

    Jak nadal nic , przynieś nam do naprawy i wtedy dostaniesz diagnozę . Zdalnie nic nie oczekuj bo nie jesteśmy wróżkami ;)

    1
  • #6 01 Kwi 2015 14:59
    jozekp3
    Poziom 8  

    Aktualizowałem go i nic nie pomogło. Sprawdziłem i wszystkie wejścia i wyjścia hdmi nie działają. Gdzie mieści się serwis?

    0
  • #7 18 Kwi 2015 17:25
    jozekp3
    Poziom 8  

    Jak się okazało, płyta hdmi się przegrzała.
    Ma ktoś może dostęp do tej częśći tanio?
    Lub jest stanie ją naprawić.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo