Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fiat Punto 1 duzy problem z hamulcami

23 Mar 2015 17:52 768 6
  • Poziom 2  
    Witam mam problem z hamulcami podczas jazdy. Jade normalnie i gdy hamuje to tyl zaczyna hamowac a przod nie. Wymienilem pompe i wgl plyn. Odpowietrzony caly wszytko ok niema wyciekow. tak samo jest na tej nowej pompie tez tyl hamuje pierwwszy i nic niewiem co moze byc nie tak.
  • Poziom 16  
    a pompę odpowietrzyłeś?
  • Poziom 30  
    Korektor siły hamowania sprawdziłeś ? Może tam leży problem.
  • Poziom 16  
    Zaciski przednie są sprawne? Przewody przy pompie nie są pozamieniane miejscami?
  • Poziom 2  
    tak tak wszystko jest odpowietrzone jak najbardziej plyn leci normalnie ciagiem i wgl nie sa zatkane te przewody.
    no właśnie o tyh korektorach czyałem i musiało by być tak ze nie przepuszczały by płynu a tu wszystko leci tten płyn. Nie ma rzadnych wycieków cylinderki dobre pompa nowa.
    zaciski sa sprawne jak mialem go podniesonego to brechą próbowałem ruszyć koło nie dało sie a podczas jazdy dupa tył hamuje a przodek nie.
  • Poziom 16  
    coś zrobiłeś nie tak. BTW wiele razy wymieniałem pompy hamulcowe i nigdy nie musiałem odpowietrzać cylinderków. Wystarczyło przy samej pompie, 2-3 razy na każdy przewód, pedał wysoko, twardy, nie zapada się
  • Poziom 2  
    Może i tak ale własnie kilka razy nadusiłem pedał przytrzymałem i była zakręcana ta dziurka przy kole co leci płyn a korektorów żadnych nie sprawdzałem. Myślę nad tym ze przewody w papie są nie tak założone. Jeśli możesz mi napisać jak idą te przewody w pąpie ??