To mój pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość. Zmywarka jak zwykle została uruchomiona. Po upływie nie długiego czasu żona stwierdziła, że zmywarka nie daje oznak pracy. Otworzyła ją i okazało się panel jest wygaszony, naczynia nieumyte, woda nie wypompowana. Ponieważ już raz sam ją naprawiałem, pomógł mi wpis o błędzie H6, zabrałem się do oględzin. Pompka do wypompowywania wody wydaje się być dobra, została oczyszczona i włożona na swoje miejsce, napięcie dochodzi. Następnie sprawdziłem włącznik, działa po włączeniu daje napięcie na główną płytkę sterującą. Wymieniłem główną płytkę sterującą na tą uszkodzoną, która w pewnym zakresie działała, bo włączał się wyświetlacz, można było zmywarkę włączyć w tryb serwisowy. Niestety wymiana tej płytki nic nie dała. Na tym moje pomysł się skończyły. Zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego na zasilaniu faza jest na niebieskim przewodzie, a nie na brązowym. Sprawdzałem to przy pomocy probówki, a nie miernika. Neonówka zapalałą się również gdy dotykałem góry kondensatorów pojemnościowych będących w okolicy silnika. Proszę o pomoc.