Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lafayette Ermes - praca w "5" brak możliwości zmiany na "0"

kazior96 24 Mar 2015 15:49 1647 5
    kazior96
    Level 9  
    Witam mam problem z Lafayette ermes pracuje w "5" przy nadawaniu słychać trzaski na innym radiu a przy odbiorze same szumy (na tym radio o którym mowa).Końcówka mocy jest dobra bo sprawdzałem lecz nie mogę zmienić częstotliwości na "0" Może wiecie jak to zrobić prosiłbym o odpowiedź , dodam ze wszystko sie zaczęło od podłączenia nieustawionej anteny, terzz na LCD zamiast "Po19" jest"ch19" nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym ale stalo sie to w tym samym czasie, nie pomaga włączanie radia z przytrzymaniem przycisku M1 i M2 . Prosze o pomoc !
    pozdrawiam 😊
  • Helpful post
    .Labrador
    Level 26  
    Zrób coś takiego, przy wyłączonym radiu, wciśnij przycisk ASQ/M4 i włącz radio i odczekaj 3-4sekund i go zwolnij.
    Powinno przeskoczyć w zera.
    Jeżeli jest to multistandard, to zrób tak jak pisze poniżej.

Przy wciśniętym przyciskiem DW/SC włącz radio, na wyświetlaczu pojawi się ikona MT oraz migający symbol kraju w jaki radio jest przestawione. Standard przestawia się pokrętłem zmiany kanałów. Wybór zatwierdza się przyciskiem DW. Dostępne standardy: IT (Włochy), PO (Polska), DE (Niemcy), EU (Europa).

kazior96 wrote:
    "Po19" jest"ch19"

Patrząc na zmiany które nastąpiły również tu. Podałem dwie możliwości i ta druga powinna dotyczyć twego modelu.

ps. spotkałem się z dwoma rodzajem programowaniem tego modelu.
    Powodzenia :spoko:
    kazior96
    Level 9  
    Niestety nic z tego. Czytałem gdzieś ze to działało na Ermes Pro.Niestety ja mam Ermes bez pro ;(
  • Helpful post
    .Labrador
    Level 26  
    kazior96 wrote:
    przy nadawaniu słychać trzaski na innym radiu a przy odbiorze same szumy

Oczywiście radio przełączone w AM!. po pierwsze.
    Po drugie;
    Jeżeli masz wersję bez pro ,to pierwszy opis powinien zadziałać, robisz to wszystko poprawnie?
    Przy wyłączonym radiu przytrzymujesz przycisk DW/SC i po włączeniu radia i jego zwolnieniu pokazuje się ch19?, wtedy radio jest w piątkach, następnie ponownie robisz zabieg z przyciskiem ASQ/4 i powinno na wyświetlaczu pojawić się Po19, wtedy mamy radio w zerach.

Przycisk FR/PB służy do wyboru kanał - częstotliwość na wyświetlaczu.
    Przeżuć na częstotliwość i zaobserwuj czy pojawi się piątka na końcu częstotliwości , przy wskazaniu- ch19 na wyświetlaczu i bez piątki w pozycji- Po19.
    kazior96
    Level 9  
    Jasne robiłem wszystko jak było napisane lecz nie wziąłem pod uwagę jednego ze switch padł . Zawarłem na chwilkę i wszystko pieknie poprzestawianie dziekuje za odpowiedzi ! ;)
    kriss51
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Problem rozwiązany. Temat zamykam.