Witam
Mam pytanie do znających się w temacie CF.
Aktualnie posiadam taki oto zestaw :
Płyta Główna : Abit IP35 PRO
Procesor : Intel Core Quad Q6600
Pamięć : 4x2 GB Kingston Hyperx
Grafika : ASUS Radeon 7850 2GB
W planach zasilacz Dark Power Pro P8 750W ATX 2.3 (BN124) - Mam nadzieję, że podejdzie ? Bo niestety nie wiem czy to ma znaczenie jeśli chodzi o miją płytę główną.
Planuję troszkę ulepszyć sprzęt i postanowiłem dokupić drugiego Radeona 7850.
Wiem, że pobór energii będzie większy (tutaj pytanie do kogoś zorientowanego :
jak to może przekładać się na rachunki przy powiedzmy dziennym korzystaniu z komputera około 6-8h samej gry powiedzmy 4).
Może lepiej kupić jedną mocniejszą kartę ?
No i najważniejsze jak się będą miały te dwie karty do mojego procesora ?
Ma to jakieś znaczenie ? Oraz kolejna ważna rzecz - jak moje plany mają się
do wizji wejścia DirectX 12 bo słyszałem, że nie ma sensu bawić się w inwestycje grafikę przed jego wejściem, ale wolę się upewnić.
Bardzo proszę o normalne odpowiedzi, gdyż nie jestem w tym wszystkim tak doświadczony jak wielu z Was, wiedza jak widać też nie za wielka i po prostu grzecznie pytam i proszę o poradę.
Dzięki
Pozdrawiam
Mam pytanie do znających się w temacie CF.
Aktualnie posiadam taki oto zestaw :
Płyta Główna : Abit IP35 PRO
Procesor : Intel Core Quad Q6600
Pamięć : 4x2 GB Kingston Hyperx
Grafika : ASUS Radeon 7850 2GB
W planach zasilacz Dark Power Pro P8 750W ATX 2.3 (BN124) - Mam nadzieję, że podejdzie ? Bo niestety nie wiem czy to ma znaczenie jeśli chodzi o miją płytę główną.
Planuję troszkę ulepszyć sprzęt i postanowiłem dokupić drugiego Radeona 7850.
Wiem, że pobór energii będzie większy (tutaj pytanie do kogoś zorientowanego :
jak to może przekładać się na rachunki przy powiedzmy dziennym korzystaniu z komputera około 6-8h samej gry powiedzmy 4).
Może lepiej kupić jedną mocniejszą kartę ?
No i najważniejsze jak się będą miały te dwie karty do mojego procesora ?
Ma to jakieś znaczenie ? Oraz kolejna ważna rzecz - jak moje plany mają się
do wizji wejścia DirectX 12 bo słyszałem, że nie ma sensu bawić się w inwestycje grafikę przed jego wejściem, ale wolę się upewnić.
Bardzo proszę o normalne odpowiedzi, gdyż nie jestem w tym wszystkim tak doświadczony jak wielu z Was, wiedza jak widać też nie za wielka i po prostu grzecznie pytam i proszę o poradę.
Dzięki
Pozdrawiam