Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP CLJ 4600 - przesunięcie wydruku na samym końcu druku.

daru78 29 Mar 2015 21:37 1062 3
    daru78
    Level 8  
    Witam, mam problem z drukiem na papierze ozdobnym 250g/m2. Drukuję oczywiście z podajnika ręcznego, z ustawieniami karton >163g/m2 zarówno w sterownikach jak i samej drukarce. Wszystko wychodzi ładnie po za tym, że końcówka wydruku jest przesunięta, ale tylko sama końcówka ostanie 6-7 cm wydruku. Widać przesunięcie przede wszystkim czarnego, wygląda to jakby nie było synchronizacji pomiędzy rolkami które posuwają papier a nakładaniem farby. Proszę o wskazówki bądź ewentualne przyczyny takiego zachowania drukarki. Dodam, że jeden na 5-6 wydruków drukuje ok. Do tego mniejsze gramatury też obsługuje bez tego problemu i tu powinienem sam stwierdzić, że zbyt gruby papier ale dlaczego te ostatnie 6-7cm a nie w połowie lub od początku np. Miałem do czynienia z innymi drukarkami laserowymi Xerox, HP, Konica Minolta i wydruk na zbyt grubym papierze rozjeżdżał się prawie na całej długości druku.
    rys57
    Moderator
    Zamieść jakiś skan z tym rozmazaniem.
    daru78
    Level 8  
    Póki co nie mam dostępu do skanera, jak i również nie mam jak tego sfotografować. W przybliżeniu wygląda to tak, że znaczniki cięcia w kolorze 100% K, umieszczone przy krawędziach na początku wydruku są na swoim miejscu, jednak te na końcu są przesunięte i włażą na grafikę jakieś 1-2 cm. Wydruk dotyczy formatu A4 drukowanego w orientacji pionowej, bo tylko tak można umieścić karton w podajniku. Zamieszczam rysunek bo jedynie w ten sposób mogę to zobrazować na chwilę obecną.
    HP CLJ 4600 - przesunięcie wydruku na samym końcu druku.
    Anonymous
    Anonymous