Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak skasować inspekcje ABS

tomcar11 20 May 2005 22:49 2918 7
    tomcar11
    Level 11  
    Wyciągałem bezpeczniki bo nie miałem rozpiski po wyciągnięciu połowy i ponownym włożeniu zuważyłem że kontrolka od ABS po zapaleniu samochodu nie gaśnie czy ktoś wie jak można to skasować AUDI A4 2.5 TDI 1998r.
    Anonymous
    Anonymous  
    Slawek J
    Level 30  
    Jesli mjest sprawny to powininna kontrolka zgasnac ale wiem ze jak wymienialem czujniki bo byly wadliwe to mimio wymiany na sprawne ABS dalej nie dzialal i jedynie podpiecie go pod komputer i skasowanie bledow przynioslo efekt.
    Pozdrawiam.
    mkelektronik_21
    Level 11  
    Witam,
    Inspekcje ABS można skasować przez OBD.
    Moge Cie skontaktowac z kims kto zrobi to za niewielka oplatą.
    pozrdawiam
    neon121
    Level 18  
    u mnie w vectrze A, jak przekręce kluczyk, zapalają się kontrolki także od ABS, czekam i nie gaśnie Od ABS'u dopiero jak zapale silnik, czy wszystko jest wporządku? Bo róznie to jest w samochodzach jak wyczytałem na forum
    Pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    neon121
    Level 18  
    aha dzięki, bo myślałem, że może ma jakieś błędy, bo tak to działa, jak się szybko przyciśnie to pulsuje pedał i widać później ślady na betonie jak przyblokowuje koła
    Ok. dzięki za odpowiedź, bo nie byłem pewien
    monterek3
    Level 16  
    W Audi jak jest wszystko wporzo to ABS sie sam "wykasuje" tzn. zgaśnie kontrolka. Przy okazji podłączenia pod Vaga należy jedynie wykasować błąd ( będzie to usterka sporadyczna). Pozdrawiam