Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nowy telefon do 500zł wybór pomiędzy Sony Xperia T a Samsung Galaxy Core 2

barol91 05 Apr 2015 10:03 885 9
    barol91
    Level 9  
    Witam,jako że kończy mi się umowa więc chciałbym zmienić sobie telefon na nowy. Kwota jaką dysponuje to około 500zł.

Moje warunki które chciałbym żeby były jakoś spełnione:
    - wyświetlacz minimum 4.5cala
    - aparat minimum 5mpx
    - aktualnie mam Goclevera ale nie chciałbym już żadnego chińczyka no chyba że będzie coś godnego zainteresowania
    - raczej tylko i wyłącznie android i czym nowszy tym lepiej no chyba że się myle

Zainteresował mnie Sony Xperia T ale czy 1gb ram nie będzie za mało? Drugi telefon to Samsung Galaxy Core 2 ale tutaj znowu 768mb ram..

Bardzo proszę o doradzenie bo nie chciałbym kupić jakiegoś śmietnika..
    Heros321
    Level 9  
    Ja na Twoim miejscu bym brał Lumię 530. Moim zdaniem to jeden z najlepszych fonów z niskiej półki cenowej.
    dicappo
    Level 20  
    Jeżeli to ja bym wzięła Lumię 630 trochę lepsza od 530, a różnica w cenie niewielka. Najlepiej napisz jaki system byś chciał, bo to też jest ważne. Dla androida bym wzięła jednak około 1 Gb RAM-u, dla Windowsa wystarczy 512 mb.
    barol91
    Level 9  
    Własnie chciałbym androida bo cały czas go używam,windowsa miałem kiedyś w Lumii 520 (kupiona na handel) to jakoś ten system mnie nie przekonał ale jeśli tak chwalicie to może warto zaryzykować?
    Heros321
    Level 9  
    Hmm z niskiej półki cenowej większość telefonów z Androidem jest po prostu słaba. Jeśli zależy Ci na dobrym telefonie z tym systemem to będziesz musiał trochę dołożyć.
    barol91
    Level 9  
    Nie zależy mi też na jakimś super wypasionym sprzęcie ale ile musiałbym dołożyć?
    Heros321
    Level 9  
    Powyżej 600 zł godny uwagi jest telefon Sony Xperia M2. Smartfon spełnia wymagania systemu Android więc nie powinno być żadnych lagów. Ponadto jest to dość popularny fon więc w przyszłości będziesz mógł na niego wgrać custom rom.
    barol91
    Level 9  
    Z tego co patrze to za 450-500zł można mieć używke czy to kolejna podróbka z chin?
    Heros321
    Level 9  
    Wiesz nówka to zawsze nówka :) Jeśli bierzesz używki z allegro to sprawdź opinie sprzedającego.
    barol91
    Level 9  
    Wsumie masz racje,ok dzięki za pomoc,jeśli napotkam coś nowego to napisze.