Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Panasonic SA-HE70 Blad F10 pali bezpiecznik

Sebastain82 10 Apr 2015 08:27 1395 8
  • #1
    Sebastain82
    Level 8  
    Witam kolegów. Posiadam W/w Amplituner jakiś czas był nie używany, niedawno znów do niego wróciłem i tutaj problem po kilku dniach pracy pojawił mi się błąd F10 jak czytałem w gogle częsta usterka Panasonic i Technics. sprawdzałem wszelkie porady z Google zrobiłem mostek na na nogach i nie pomogło dalej to samo dodam, złośliwe urządzenie ciągle pali Bezpiecznik T5 ;/ Proszę o pomoc.
  • #2
    mariuszw19640717
    Level 35  
    Sebastain82 wrote:
    złośliwe urządzenie ciągle pali Bezpiecznik T5

    Na pewno T5, a nie F5?
    Jak F5, to sprawdź diody od D741 do 744.
  • #5
    mariuszw19640717
    Level 35  
    Sebastain82 wrote:
    wszystkie 4 diody przebijają

    Nie wiem co to znaczy ,,przebijają", mają zwarcie?
    Sebastain82 wrote:
    czy one mogą odpowiadać ze wyżej wymieniony błąd ??

    Jak brak tego napięcia to błąd F10, to tak.
    Wymień będzie wiadomo.
  • #7
    mariuszw19640717
    Level 35  
    Sebastain82 wrote:
    przepuszczaja w 2 strony napiecie

    Pomiar był robiony w płycie, na zakresie ,,dioda" ?
  • #9
    Sebastain82
    Level 8  
    niestety po 1 diody maja kodowana wartoc kupilem eksperymentalnie inne . po 2 niestety po wymianie blad F70 pozostaje dalej i napis wylacz zasilenie.. jakies pomysly ??

    Dodano po 19 [minuty]:

    Diody maja oznaczenie u 2 w katoalogu napisane ze wartosc kodowana ktos ma pojecie jakie powinnny byc dokoadnie ??

    Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

    z góry dziękuje wszystkim temat zamykam. błąd f70 dotyczy braku napięcia i komunikacji. wymieniłem diody na 2A oczyściłem styki bezpieczników i wymienilem. odpowiada za to F5. wszystko działa