Po przepięciu w sieci energetycznej uszkodzeniu uległ programator, a dokładnie układ scalony przetwornicy TNY264GN ( został rozerwany ) , przy próbie podania napięcia 12 V na kondensator 470 mikrofaradów / 25 V z zasilacza zewnętrznego poza króciutkim puknięciem w głośniczku brak jakiejkolwiek reakcji , nie świeci się wyświetlacz diodowy, chodź napięcia i stany cyfrowe na procesorze PT6958 występują . Nie mam na ten moment układu TNY264GN więc nie mogę sprawdzić zachowania programatora po włożeniu do pralki , więc rzeźbię na piechotę .
PS.
Stabilizatory 5V na płytce głównej i płytce wyświetlacza są OK, czy dla poprawnego działania potrzebne jest jeszcze jakieś napięcie, czy muszą być podłączone czujniki (np. od drzwi?) Czy możliwe jest uruchomienie programatora w celu sprawdzenia bez pralki na biurku? Do naprawy skłoniła mnie wysoka cena nowego programatora (760 zł!)
Proszę o pomoc.
Dziękuję

PS.
Stabilizatory 5V na płytce głównej i płytce wyświetlacza są OK, czy dla poprawnego działania potrzebne jest jeszcze jakieś napięcie, czy muszą być podłączone czujniki (np. od drzwi?) Czy możliwe jest uruchomienie programatora w celu sprawdzenia bez pralki na biurku? Do naprawy skłoniła mnie wysoka cena nowego programatora (760 zł!)
Proszę o pomoc.
Dziękuję