Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

FERGUSON ARIVA 252 COMBO - Wyświetla ON. nie włącza się,nie działa

10 Kwi 2015 22:05 5223 16
  • Poziom 10  
    Dekoder nie reaguje na żadne przyciski .Po włączeniu do sieci na wyświetlaczu pojawia się tylko napis ON
  • Poziom 10  
    Tak Myślałem że przez RS ale nie byłem pewien lepiej zapytać .Nie znalazłem nic z napisem ON w zapytaniach i odpowiedziach .zamówiłem dziś kabel na USB , jak myślisz poradzi sobie¨? Tą Arivę dostałem dzisiaj i nie znam jej przeszłości ,moja taka sama od paru lat działa bez zarzutu nic nie zmieniałem.
  • Poziom 43  
    WjacekW1 napisał:
    Tak Myślałem że przez RS ale nie byłem pewien lepiej zapytać .Nie znalazłem nic z napisem ON w zapytaniach i odpowiedziach .zamówiłem dziś kabel na USB , jak myślisz poradzi sobie¨? Tą Arivę dostałem dzisiaj i nie znam jej przeszłości ,moja taka sama od paru lat działa bez zarzutu nic nie zmieniałem.
    Tu nie ma co myśleć. Jak wszystko będziesz miał jak trzeba to bez problemu.
    Programik ze strony Fergusona albo ten programik dobry do wgrywania:
    http://www.satedu.cba.pl/index.php?action=dow....rar&directory=Tools%20and%20Editors/Openbox&
  • Poziom 10  
    OK.dzięki jak wszystko przyjdzie to będę próbował tak jak opisałeś,i się odezwę.
  • Poziom 10  
    Witam .próbowałem parę razy i nic dalej ON
    Tym programem co dałeś link jak się wgrywa kreseczki migają na wyświetlaczu dekodera i idzie do końca .potem wyświetla to

    Open Serial Port..
    Sync to serial port..
    Send Address..
    Download All Chunk
    ->Warning:download packet:21 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:33 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:94 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:226 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:334 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:448 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:540 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:603 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:639 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:739 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:806 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:940 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:993 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1060 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1087 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1184 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1314 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1495 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1586 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1623 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1705 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1861 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:1963 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2029 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2074 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2250 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2451 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2585 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2614 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2723 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2759 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2791 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2803 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2888 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:2924 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3092 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3195 Error! Retry..OK
    ->Warning:download packet:3277 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3355 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3444 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3500 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3630 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3700 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3744 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3816 Error! Retry.OK
    ->Warning:download packet:3937 Error! Retry.OK
    Burn Flash, DO NOT power off!
    ->Error:No Packet receive!
    in execute command:burn
    Retry.....
    ->Error:No Packet receive!
    in execute command:reboot
    Retry.....No Packet receive!



    Programem fergusona też parę razy wgrywałem i też idzie do 100% pierwszy etap a potem nic ..
    Co to oznacza coś żle robię czy coś nie tak z tym dekoderem .
  • Poziom 43  
    WjacekW1 napisał:
    Witam .próbowałem parę razy i nic dalej ON
    Tym programem co dałeś link jak się wgrywa kreseczki migają na wyświetlaczu dekodera i idzie do końca .potem wyświetla to

    Co to oznacza coś żle robię czy coś nie tak z tym dekoderem .

    A tym firmowym nie latają kreseczki? LZMA klikałeś 2x? Co wgrywasz? Jak wyświetla błędy to klikasz OK. bo wiadomo, że to co wgrałeś a to co chcesz wgrać to co innego.
  • Poziom 10  
    Tym firmowym jak wgrywa się to wyświetlacz jest ciemny nic nie pokazuje jak skończy się wgrywanie to Pokazuje na wyświetlaczu ON.Wgrywam to
    A252Combo_V1.27B3.zip .
    nic nie wciskam samo wyskakuje powinno na koniec wyskoczyć upgrade success.A u mnie wyskakuje to co wkleiłem wcześniej.
    LZMA klikałeś 2x. to w którym czasie trzeba klikać.
    BO ja robiłem tak jak na rysunku pokazane było .i LZMA klikałem na początki to na sekundę wyskakuje czarny czy niebieski obraz i znika.bez klikania w to też próbowałem. tylko dodam że jak robiłem dużo tych prób wgrywania to nie zawsze po każdej próbie uruchomiałem ponownie komputer.

    Dodano po 7 [minuty]:

    Myślę że kartę kupiłem dobrą i to nie jest jej wina Kabel też kupiłem specjalny do wgrywania .Karta to ExpressCard LINDY 1 Port RS232 DB9M pokazuje że działa dobrze

    Dodano po 32 [minuty]:

    A może LZMA nie ma zgodności z Windows 7 pro 64.

    Dodano po 25 [minuty]:

    Teraz tym fergusona programem wgrało się wszystko jak w instrukcji .od początku do,na wyświetlaczu ciemno było podczas wgrywania .Po wgraniu pojawiło się nadal ON i nic się nie dzieje .na żaden przycisk nie reaguje tylko na tylny wyłączenie włączenie zasilania.
  • Poziom 43  
    Cytat:
    Wgrywam to
    A252Combo_V1.27B3.zip .


    Ty masz wgrać plik abs.
  • Poziom 10  
    Tak ja wgrywam ten plik cały czas tylko nie miałem jak nazwy skopiować tego pliku bo się nie dało skopiowałem nazwę ze strony fergusona .A może w środku dekodera jest coś nie tak bo plomba była zdarta jak by ktoś go rozkręcał

    Dodano po 50 [sekundy]:

    zip.rozpakowałem i ABS wgrywam
  • Poziom 10  
    Dzisiaj na xp. próbowałem tym programem co podałeś Download All Chunk poszło 100% jak w instrukcji na obrazku.
    Potem Bum Flash ,DO NOT power off
    wyskakuje Upgrade Error

    i tak z 10 razy próbowałem i z każdym razem to samo pokazuje co to może być
  • Poziom 43  
    WjacekW1 napisał:
    Dzisiaj na xp. próbowałem tym programem co podałeś Download All Chunk poszło 100% jak w instrukcji na obrazku.
    Potem Bum Flash ,DO NOT power off
    wyskakuje Upgrade Error

    i tak z 10 razy próbowałem i z każdym razem to samo pokazuje co to może być

    I w tym momencie trzeba kliknąć dalej albo ok. nie pamiętam dokładnie a wgrywanie ma się zakończyć restartem.
    Co tam wgrywałeś, że zrobiło się ON?
  • Poziom 10  
    To dziwne że czy wgrywam tym programem czy fergusona po zakończeniu wgrywania pokazuje na wyświetlaczu tylko ON.A tam co było możliwe do kliknięcia dalej to klikałem i wyskoczyło to co napisałem wcześniej.Wgrywam to co dołączam tylko rozpakowane.Sprawdzę jeszcze kabel może gdzie wadliwy przyszedł,bo nie sprawdzałem.
  • Poziom 10  
    Kabel dobry.wszystkie dostępne softy próbowałem wgrać i za każdym razem to samo.raz wziąłem inny soft wgrałem z innej ariva i wtedy na wyświetlaczu się zaświeciła czerwona dioda i 2 chyba kreseczek po ponownym wgraniu takiego softu jak trzeba dalej ON.już pewnie ze 100 razy wgrywałem jakieś pomysły ktoś ma
  • Poziom 43  
    WjacekW1 napisał:
    Kabel dobry.wszystkie dostępne softy próbowałem wgrać i za każdym razem to samo.raz wziąłem inny soft wgrałem z innej ariva i wtedy na wyświetlaczu się zaświeciła czerwona dioda i 2 chyba kreseczek po ponownym wgraniu takiego softu jak trzeba dalej ON.już pewnie ze 100 razy wgrywałem jakieś pomysły ktoś ma

    Ja już nie mam. To proste wgrywanie a tobie nie idzie. Jedynie coś źle robisz. Stawiałem już na nogi po wgrywaniu od całkiem innych modeli i wchodziło. Wgrywałem jednak starym XP.
  • Poziom 10  
    Teraz też wgrywam XP po raz kolejny i wszystko było jak w instrukcji zakończyło się sukcesem po raz pierwszy ale ON dalej świeci i wszystko jest jak było .Na Laki czytałem że nie którzy nieraz trafią na model i też bardzo dużo razy wgrywają niczym się uda a mają taki sam dekoder drugi i za pierwszym razem idzie .Nie chce spróbować na moim drugim dekoderze wgrać nowego softu aby czasem mi nie padł.
    Wielkie dzięki Za pomoc próbuje dalej .Pozdrawiam
  • Poziom 10  
    Dekoder już śmiga.Było uszkodzenie procesora i układu UD01.
    Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.