Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes vito V280 - Nie dziala zawieszenie nivo

12 Kwi 2015 08:42 1167 3
  • Poziom 9  
    Mam prosbe dotyczaca zawieszenia pneumatycznego w mercedesie vito.
    Problem wyglada tak, ze jesli wszystko jest podpiete tak jak ma byc, nic sie nie dzieje.
    Na liczniku swieci kontrolka od zawieszenia nawet po wyjeciu kluczyka. Wciskanie lub przytrzymywanie przycisku od regulacji nic nie zmienia.
    Mam tez jakas nieszczelnosc w ukladzie, poniewaz prawa strona dosyc szybko mi siada.
    Wtedy jesli chce go podniesc, wyciagam przekaznik i lacze te dwa duze styki no i wtedy zaczyna pompowac, oczywiscie do momentu, az wyjme to moje polaczenie, wczesniej nie staje i dosyc wysoko go podnosi. Natomiast jesli podniesie go do pewnej wysokosci i wyjme kabelek (ten moj na krotko) po czym jednak ocenie, ze trzeba by jeszcze podniec, wkladam ten ze kabelek ponownie, ale juz bez reakcji sprezarki.
    Moze ktos ma jakis pomysl?
  • Poziom 36  
    Słyszałeś o diagnostyce Star Diagnosis ? Równolegle możesz rozwiązać problem z nieszczelnością układu.
  • Poziom 9  
    Nie,a co to takiego?
  • Poziom 14  
    Cytat:
    Star Diagnosis

    Interfejs diagnostyczny do mercedesa "serwisówka"
    Musisz odpalić silnik inaczej ci się nie uruchomi zawieszenie.
    Jeśli są jakieś błędy co ta kontrolka sygnalizuje to się będzie świecić cały czas nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
    Co do nieszczelności to płyn do mycia naczyń troszkę wody i pędzelek w rękę mydlić wszystko po kolei i znajdziesz nieszczelność, na 99% masz nieszczelne zaworki przy kompresorze
    .