Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zawieszanie się komputera na grach sieciowych

Ozzy2905 13 Apr 2015 17:57 696 5
    Ozzy2905
    Level 8  
    Witam.
    Mam dziwny problem. Jestem graczem i gram w gry raczej. Chodzi o to że od niedawna mam dziwny problem podczas grania, a mianowicie podczas grania w tytuły Dota 2 oraz Counter-Strike: Global Offensive zacina mi się w losowym momencie obraz i dźwięk i zostaje tak, póki nie zrestartuję komputera. Nie działają żadne komendy.
    Nie mam tego problemu, gdy gram np w Far Cry 3 czy Juste Cause 2. Nie wiem gdzie może być problem. Łatwo spostrzegłem, że problem jest podczas gier sieciowych. Lecz nie ma reguły czy gra wyłącza się podczas skomplikowanej animacji na ekranie, czy nawet statycznej animacji podczas pauzy. Nie wiem czy ktoś się z tym spotkał i umie rozwiązać ten problem. Będę wdzięczny za pomoc.

Windows 7
    AMD Athlon II X4 630
    Nvidia GeForce GTS 250
    Płyta główna AsRock N68C-S
    edimander
    Level 12  
    Z Twojego opisu wygląda mi to na problem ze sterownikami.
    edimander
    Level 12  
    Czy podczas tego zawieszenia pojawiają się jakieś artefakty na ekranie, pixele zmieniają kolor czy wyświetlany obraz po prostu się zatrzymuje?

Używasz karty sieciowej zintegrowanej na płycie głównej? Sterowniki i Bios aktualny?
    Ozzy2905
    Level 8  
    Sterowniki aktualne. Tak karta zintegrowana z płytą główną. Po prostu staje obraz. Nic się nie dzieje. Dźwięk także łapie zwieszkę i tylko restart pomaga.
    swiercm
    Moderator on vacation ...
    Ozzy2905 wrote:
    Windows 7
    AMD Athlon II X4 630
    Nvidia GeForce GTS 250
    Płyta główna AsRock N68C-S

Brakuje w zestawieniu kilku podzespołów.
    Uzupełnij proszę.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2996917.html

Wrzuć proszę zrzut ekranu z HWmonitora podczas obciążenia PC.
    Ozzy2905
    Level 8  
    4 GB Ram nieznana marka
    650W zasilacz Logic z tego co wiem black lista :D
    Zawieszanie się komputera na grach sieciowych