Drodzy koledzy,
Nie dawno kupiłem wzmacniacz (repeater) sygnału GSM:
Dziś miałem wątpliwą przyjemność gościć Panów z UKE z powodu ów wzmacniacza.
Oczywiście musiałem go natychmiast wyłączyć ponieważ zakłóca pracę nadajników internetowych (internet radiowy wg BTS AERO2 Tarnobrzeg, Podkarpackie ul. Sienkiewicza 159) w pobliskiej miejscowości.
Poniżej kilka informacji z notatki, którą spisali Panowie z UKE:
Zakres częstotliwości pracy: 880,5 – 923,0 MHz
Poziom sygnału max – 73,3 dBm na f. 906,5 MHz
Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób mógłbym nadal użytkować zakupiony wzmacniacz i przy tym nie komplikować życia innym ludziom.
Panowie UKE sugerowali dobranie tłumika sygnału – czyli wg mojej oceny należy wyciąć dolne pasmo pracy wzmacniacza (880,5 – 923,0 MHz).
Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pomoc, bo nie ukrywam, że chciałbym nadal się cieszyć pełnym zasięgiem w domu
.
Nie dawno kupiłem wzmacniacz (repeater) sygnału GSM:

Dziś miałem wątpliwą przyjemność gościć Panów z UKE z powodu ów wzmacniacza.
Oczywiście musiałem go natychmiast wyłączyć ponieważ zakłóca pracę nadajników internetowych (internet radiowy wg BTS AERO2 Tarnobrzeg, Podkarpackie ul. Sienkiewicza 159) w pobliskiej miejscowości.
Poniżej kilka informacji z notatki, którą spisali Panowie z UKE:
Zakres częstotliwości pracy: 880,5 – 923,0 MHz
Poziom sygnału max – 73,3 dBm na f. 906,5 MHz
Bardzo proszę o pomoc w jaki sposób mógłbym nadal użytkować zakupiony wzmacniacz i przy tym nie komplikować życia innym ludziom.
Panowie UKE sugerowali dobranie tłumika sygnału – czyli wg mojej oceny należy wyciąć dolne pasmo pracy wzmacniacza (880,5 – 923,0 MHz).
Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pomoc, bo nie ukrywam, że chciałbym nadal się cieszyć pełnym zasięgiem w domu