Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ZTE MF823 - za każdym razem wyskakuje strona startowa 192.168.0.1

szymonraszke 16 Kwi 2015 11:57 1716 9
  • #1 16 Kwi 2015 11:57
    szymonraszke
    Poziom 16  

    Witam posiadam modem 3g jak w temacie ZTE MF823 który jest podłączony do portu USB w routerze tp-link MR-3220 i gdy połączę się z internetem za pomocą tego zestawy obojętnie jakiej strony bym nie wpisał w przeglądarce wyskakuje mi strona konfiguracyjna modemu plusa 192.168.1.1 Próbowałem jeszcze raz skonfigurować ustawienia routera, ale to nic nie daje. Czy ktoś wie może w czym tkwi problem ? w załączniku screen z ustawień routera

    0 9
  • #2 16 Kwi 2015 13:11
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    szymonraszke napisał:
    obojętnie jakiej strony bym nie wpisał w przeglądarce wyskakuje mi strona konfiguracyjna modemu plusa 192.168.1.1

    Wyjaśnij co masz na myśli...

    0
  • #3 16 Kwi 2015 13:16
    szymonraszke
    Poziom 16  

    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2750325.html

    po przeanalizowaniu tematu powyżej wynika że jedynym rozwiązaniem jest dokupić hub usb z osobnym zasilaniem, no chyba że ktoś znalazł inny sposób na obejście tego problemu, a nowszej wersji firmware nie mogę nigdzie znaleźć. Mój router ma ver. 2.2

    0
  • #4 16 Kwi 2015 13:42
    ozonic
    Poziom 13  

    Po pierwsze w tytule tematu masz IP. 192.168.0.1 a w poście piszesz 192.168.1.1 . Mam router MR 3420 i ten sam modem. Domyślnie router ma numer 192.168.0.1 ale po podłączeniu modemu zmienia go na 1.1 a modem rezerwuje 0.1. Przypisz na stałe routerowi 1.1 i jak pisał kolega wcześniej uaktualnić firmware do v2.2.

    0
  • #5 16 Kwi 2015 15:34
    szymonraszke
    Poziom 16  

    A jak przypisać na stałe routerowi 1.1?

    Dodano po 30 [minuty]:

    Mam już firmware w wersji 2.2

    0
  • #6 16 Kwi 2015 16:36
    ozonic
    Poziom 13  

    Zakładka NETWORK potem zakładka LAN i w IP Adres podajesz 192.168.1.1

    0
  • #7 16 Kwi 2015 16:54
    szymonraszke
    Poziom 16  

    Gdy wejdę w zakładkę lan to mam już tam wpisany adres 192.168.1.1 a gdy próbuje zmienić na 192.168.0.1 wyskakuje mi błąd o numerze 5008 "WAN IP adress and LAN IP adress canot be in the same subnet. Please input another IP adress"

    0
  • #8 16 Kwi 2015 16:58
    ozonic
    Poziom 13  

    Masz wyjęty modem na czas zmiany adresu? Spróbuj bez niego.

    0
  • #9 17 Kwi 2015 10:33
    szymonraszke
    Poziom 16  

    Zmieniłem adres z 0.1 na 1.1 i nadal jest to samo. Jeszcze jakieś pomysły ?

    0
  • #10 01 Cze 2015 20:56
    maniek1061
    Poziom 9  

    na roterze zmien na 192.168.0.100

    0