Przyszedłem po pacy do domu i chciałem próbować Wasze pomysły, ale odpalam film.... a tam cisza, wszystko jest jak powinno, tak więc można wnioskować, że przycinanie filmików zaczyna się jak komputer jest już dłuższy czas uruchomiony.
idepopizze wrote: Problem może być też sam Firefox bo z czasem się "zapycha". Jeżeli nie używasz wersji portable to wchodzisz w
Pomoc, później w
Informacje dla pomocy technicznej
i tam będzie przycisk to resetu przeglądarki.
Jeżeli masz wersję portable to najprościej rozpakować ją jeszcze raz
Przeglądarka jest zainstalowana, nie portable, niestety problem występuje (występował na wszystkich przeglądarkach), któregoś dnia po wielogodzinnej walce z filmami wywaliłem firefoxa i zainstalowałem opere, jednak z mizernym skutkiem...
idepopizze wrote: Z tym buforowaniem jest tak że dość łatwo to sprawić, bo gdy oglądasz coś w przeglądarce to włącz tego nieszczęsnego Menadżera i sprawdź czy nie masz procesu plugin-container.exe - pewnie będzie. Poczytaj w pomocy Mozilli jak się go pozbyć.
Są też minusy tego rozwiązania, bo jeżeli masz mało ramu to przeglądarka gdy zapcha już całą pamięć to zwyczajnie padnie. U mnie tak się dzieje, ale wolę to niż jej poprzednie zapisywanie wszystkiego na dysku i kręcenie nim bez sensu przy zamykaniu.
Tak, pojawia się proces Plugin Container for Firefox (32 bity), postaram się usunąć go, ramu mam wystarczająco (przynajmniej tak mi się wydaje). Zastanawiałem się też, czy to nie jest wina sterowników, albo innych pluginów, skoro mam system 64 bitowy
xury wrote: Zrób eksperyment:
Podczas odtwarzania filmu naciśnij na nim prawy przycisk i wybierz z menu Ustawienia.
Jeśli podczas wyświetlania tego okienka film się nie zacina to trzeba skasować katalog z ustawieniami flasha w C:\Users\<nazwausera>\AppData\Roaming\Adobe\Flash Player
Jeśli się jednak dalej zacina, to przyczyna jest inna.
Włączyłem film, nacisnąłem prawym prawym przyciskiem myszy na odpalony film, i rozwinęło się menu, dźwięk leciał dalej, jednak film się zatrzymał, po naciśnięciu ustawienia wyskoczyło okienko, ale film leciał normalnie, usunąłem ten folder, jednak jest bez zmian.
Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]: Po czasie znów zaczęło zacinać, więc wyłączyłem plugin, na chwilę obecną wszystko jest ok, co mnie dziwi nie zauważyłem by firefox brał więcej ramu
Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]: Niestety nie rozwiązało to mojego problemu w 100%, jednak zacięcia są zdecydowanie rzadziej niż wcześniej