Damianto45 wrote: Okazało się, że turbina walnęła.
Jak turbine skrecałes po załozeniu głowicy? czy przelałes olej (metalową rurką doprowadzajaca smarowanie do turba) na rozruszniku (powinienes miec podstawiony 50ml pojemnik i zapełnic go olejem silnikowym).
Quote: Wałek w niej ma bardzo duży luz
Jaki jest ten luz : gora dół czy osiowy lewo prawo?
Quote: Mechanik sprawdzał rozrząd i przy wykręceniu świec okazało się, że na pierwszym tłoku jest olej i to dość dużo
.
Sprawdził jakie jest cisnienie spreżania ?
Quote: W silniku nic nie było. Turbina wyciągnęła cały
jak sprawdziłeś odkręcałeś korek zlewu oleju z misy czy bagnetem. odkręcałeś wydech zeby zobaczyć czy tam turbina wywaliła i co z inetrcooler-em ile tam było oleju.
Quote: i teraz jest problem, ponieważ panewki mogły się poobracać ...
Dostep do panewek jest bezproblemowy podkładasz w swoim garazu winde kładziesz sie pod lalą:
-sp[uszczasz resztkę oleju z misy
-odkręcasz 21szt srubek na klucz E8
-odkręcasz 4szt śrub M 8 od skrzyni na klucz 13
-opuszczasz misę i widzisz czarną plastikową osłonę wału korbowego przykręconą do bloku na 1 srubę M8 na klucz 13.
- po tym zabiegu masz widoczny wał wraz z korbowodami panewki główne przykręcane sa na klucz E14 natomiast korbowe na klucz 11. Odkrec sobie wcześniej świece żarowe żebyś nie miał sprężania do sprawdzenia panewek na korbach. Odkręcasz np. korbowód I (jest liczony od skrzyni biegów) i widzisz dolna panewkę potem wypychasz drewnianym trzonkiem korbę do góry i widzisz górna panewkę. Czynność powtarzasz dla reszty tłoków.
Po takich oględzinach stwierdzasz co robić dalej
Ja przy tych oględzinach (pierścienie olejowe na każdym miały tyle nagaru ze stały w jednym miejscu, pierścień kompresyjny (górny) luz na zamku w GMP 2,13 mm w DMP 1,75 -0,38 roznicy to masakra czyli stożek z bloku - na każdym cylindrze podobnie. Stwierdziłem przywiezienie z francji auta z ubezpieczalni po przebiegu 135 tkm z uszkodzonym tyłem i silnik przełożyłem do siebie