Witam. Jestem niestety laikiem a nie chcę czegoś zepsuć więc byłbym wdzięczny dobrym ludziom za uświadomienie. Mam gitarę basową Line6 Variax 705 która zawiera w sobie modelowane brzmienia innych instrumentów. Dźwięk z niej wychodzi gniazdem stereo, gdzie sygnał audio idzie na Tip, na ring podawane jest kablem stereo zasilanie 9V by cała ta elektronika w basie chodziła, a slave to masa. Może też chodzić zasilana z baterii i wtedy do tego gniazda można podłączyć się kablem mono by zebrać sygnał audio. Chciałbym dodać do tego instrumentu pasywną przystawkę basową z przewodem sygnałowym i masą. Ideałem byłoby podłączenie jej bezpośrednio do tego gniazda na zasadzie sygnał na tip, a masa do slave. Pomijając kwestię "kompatybilności" obu układów gdzie elektronika Variaxa oparta jest na potencjometrach 10kOhm, a przystawka magnetyczna na 500kOhm, to czy jednak w takim układzie to zasilanie z ring nie uszkodzi przystawki pasywnej ? Co będzie jeśli zrobię osobny układ gdzie przystawka magnetyczne będzie podłączona do drugiego gniazda jack (mono lub stereo) ? Jeżeli do tego gniazda podłączę kabel mono to oczywiście będzie chodzić, ale co jak będę chciał przekładać na zmianę ten kabel stereo z zasilaniem pomiędzy gniazdem jack Variaxa a gniazdem przystawki magnetycznej ? Czy w takim układzie to zasilanie nie uszkodzi przystawki pasywnej ? Ostatecznie to i tak zlecę do przeróbki jakiemuś elektronikowi, ale na razie chciałbym to zrozumieć konstrukcyjnie. Za wszelkie opinie z góry dziękuję.