Jakiś rok temu kiedy zacząłem nałogowo oglądać DivXy zapragnąłem mieć duży ekran w domu. W tym czasie na Allegro można było kupić soczewkę fresnela dzięki której i pudełka nałożonego na monitor miało się uzyskać duży obraz na ścianie. Zdjęcia na niektórych aukcjach wyglądały naprawdę znakomicie. Jakież było moje rozczarowanie kiedy po wykonaniu "projektora" obraz był baaaaardzo ciemny i baaaaardzo nieostry. Niektórzy oszuści do dzisiaj to jeszcze sprzedają
Przy okazji soczewki natknąłem się na strony opisujące budowę projektora na bazie matrycy LCD. Jako że najtańsze projektory były w cenie grubo przekraczającej moje możliwości a rezultaty były bardzo zachęcające postanowiłem taki projektor wykonać i jego opis będziesz tutaj mógł obejrzeć.

Przy okazji soczewki natknąłem się na strony opisujące budowę projektora na bazie matrycy LCD. Jako że najtańsze projektory były w cenie grubo przekraczającej moje możliwości a rezultaty były bardzo zachęcające postanowiłem taki projektor wykonać i jego opis będziesz tutaj mógł obejrzeć.
Cool? Ranking DIY