Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autocom CDP+USB - nie wykrywa

trzebos 22 Apr 2015 06:37 91761 8
  • #1
    trzebos
    Level 8  
    Witam
    Mam kabel diagnostyczny DELPHI - Autocom Delphi CDP+USB.
    Po podłączeniu do komputera, urządzenie nie jest wykrywalne. Jak wejdę do Menadżera Urządzeń to wyskakuje Autocom CDP+USB i żółty pytajnik. Dzieje się tak niezależnie do jakiego komputera przyłączę kabel. Mam jakieś sterowniki zainstalować?
  • #2
    BORG

    Level 19  
    Tak. Sterowniki powinny być na płycie, która była dołączona do Autocom.
  • #3
    autoas
    Level 42  
    Z zakupem masz też wsparcie techniczne.
  • Helpful post
    #4
    grala1
    VAG group specialist
    Oczywiście, inaczej program go nie będzie widział.
    Wskaż w menadżerze lokalizacje sterowników.
    Sterowniki będą w miejscu zainstalowania programu bądź w Windows/system32/drivers.
  • #5
    trzebos
    Level 8  
    Poradziłem sobie, dziękuję wszystkim za pomoc. Temat można zamknąć.
  • #6
    autoas
    Level 42  
    Podłączyłeś do auta?
  • #7
    grala1
    VAG group specialist
    BORG wrote:
    Tak. Sterowniki powinny być na płycie, która była dołączona do Autocom.

    Na płycie nie ma sterowników.
    Podczas instalacji program zapisuje je na dysk i po instalacji powinien być interfejs wykryty i wtedy same sterowniki powinny się zainstalować, a jak nie, to wskazać folder w Windows.
  • #8
    trzebos
    Level 8  
    Po podłączeniu interfejsu do komputera, sterowniki się same nie instalują, bo wyskakuje błąd.

    Z problemem poradziłem sobie tak:

    1. Wszedłem do menadżer urządzeń
    2. Prawym na Autocom CDP+USB i żółty pytajnik potem -> Aktualizuj oprogramowanie sterownika następnie -> Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika potem -> Pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze. Na liście znalazłem na pierwszej pozycji Autocom, klikając na to w prawym oknie wybrałem VCI (Diagnostic Unit) Serial Port później dalej i sterowniki się ładnie zainstalowały na laptopie.


    Teraz chcę sobie zainstalować Autocom/Delphi 2013 na drugim laptopie, po instalacji programu i sterowników nie wykrywa VCI. W menadżerze urządzeń ustawiam port COM10, potem w programie przy wyszukiwaniu widzi COM10(VCP), ale nie łączy się i pisze: Nieznane urządzenie. Natomiast na tym drugim program działa i wszystko jest okey.
    Przy instalacji programu nie było dostępu do internetu, antywirus został wyłączony, zapora też. Płytka z której instalowałem program jest dość porysowana, ale problemów przy instalacji nie miałem, program też się włącza prawidłowo.
  • #9
    art2310
    Level 10  
    Witam
    Problem z AutoCom CDP+. W menadżerze urządzeń widzi albo nieznane urządzenie, albo DCSD status LED. Nie daje się zainstalować sterowników z płyty z oryginalnym oprogramowaniem. Zmieniałem już kabel USB, udało mi się ręcznie zainstalować sterowniki FTDI i po instalacji komputer w menadżerze pokazuje tylko USB Serial Port (COM3), nic więcej nie można zrobić. Nie świeci żadna dioda na interfejsie. Po przyłączeniu wtyczki OBD w samochodzie interfejs świeci na biało i komunikat, że nie wykryto VCI. Czy jest możliwe, że interfejs jest uszkodzony i ewentualnie jak to sprawdzić? System Windows 7 32-bit, laptop Dell E6510.