Witam serdecznie,
Planuję zakupić sprzęt do zabudowy do swojego nowego mieszkania, stąd moja prośba o pomoc w wyborze poniższych sprzętów i ewentualne uwagi do tych co wytypowałem.
Sprzęt jaki brałem pod uwagę to głównie Electrolux i Bosch.
Lodówka
Electrolux ENN3153AOW
Piekarnik
Electrolux EEB8585POX
Płyta indukcyjna
Electrolux EHI6540FOK
Mikrofalówka
Electrolux EMS26204OX
Zmywarka
Bosch SPV69T50EU
Pralka
Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK24260PL
Czytając forum wiem żeby w przypadku sprzętu jak płyta, lodówka, piekarnik zwrócić uwagę na to aby produkt był produkcji niemieckiej, natomiast w przypadku pralki produkcji polskiej. Jak to możemy sprawdzić i jaką mamy na to gwarancję zamawiając przez internet? Do tego w przypadku zmywarki czytałem że warto by miała metalowe dno. Tutaj tak samo, czy wybrany model takie dno będzie miał?
PS. Szukam jeszcze jakiegoś okapu podszafkowego, ale nie wiem w ogóle w jakie marki celować (myślałem nad Franke).
Z góry dziękuję wszystkim za uwagi/podpowiedzi/opinie.
Planuję zakupić sprzęt do zabudowy do swojego nowego mieszkania, stąd moja prośba o pomoc w wyborze poniższych sprzętów i ewentualne uwagi do tych co wytypowałem.
Sprzęt jaki brałem pod uwagę to głównie Electrolux i Bosch.
Lodówka
Electrolux ENN3153AOW
Piekarnik
Electrolux EEB8585POX
Płyta indukcyjna
Electrolux EHI6540FOK
Mikrofalówka
Electrolux EMS26204OX
Zmywarka
Bosch SPV69T50EU
Pralka
Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK24260PL
Czytając forum wiem żeby w przypadku sprzętu jak płyta, lodówka, piekarnik zwrócić uwagę na to aby produkt był produkcji niemieckiej, natomiast w przypadku pralki produkcji polskiej. Jak to możemy sprawdzić i jaką mamy na to gwarancję zamawiając przez internet? Do tego w przypadku zmywarki czytałem że warto by miała metalowe dno. Tutaj tak samo, czy wybrany model takie dno będzie miał?
PS. Szukam jeszcze jakiegoś okapu podszafkowego, ale nie wiem w ogóle w jakie marki celować (myślałem nad Franke).
Z góry dziękuję wszystkim za uwagi/podpowiedzi/opinie.