Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kwalifikacja E.12 Egzamin zawodowy Czerwiec 2015 Technik Informatyk

psejta3 25 Apr 2015 14:33 431043 2166
Computer Controls
    psejta3
    Level 11  
    Jeśli ktoś będzie miał zadania to proszę o wstawianie.
    Ja mam E.12 22 czerwca ok. godz. 10 (pisemny), a praktyczny jeszcze nie wiem.
  • Computer Controls
    psejta3
    Level 11  
    Ktoś z was już ma termin jakiś?
    frezen
    Level 12  
    Teoretyczny E12 mam na 22 czerwca na godz. 10 i to chyba każdy tak będzie miał.
    A praktyczny mam zaplanowany na 9 czerwca na godz. 8. Jestem w pierwszej szóstce z mojej klasy :/.
    psejta3
    Level 11  
    Trochę dziwne że praktyczny wcześniej niż teoretyczny :)
    To jak skończysz praktyczny to napisz co miałeś ;)
    frezen
    Level 12  
    To zależy od szkoły jak to jest ustalone.
    Rok temu patrząc na temat również o E12 to niektórzy praktyczny mieli już 26 maja, więc mam nadzieje że się znajdzie osoba, która ma jeszcze wcześniej ode mnie praktyczny :)
    psejta3
    Level 11  
    U mnie praktyczne od 23 czerwca do 1 lipca.
    Ja mam o godz 16 23 czerwca
    fant102
    Level 10  
    Cześć,
    Proszę jak ktoś będzie miał praktyczny z E12 napiście proszę z czego był egzamin :)
    Egzamin mam około 12 Czerwiec możę ktoś będzie miał wcześniej...
    Z góry wielkie Dzięki proszę pisać rownież jak coś na :ilonka@tlen.pl
    Pozdrawiam Ilona...
  • Computer Controls
    psejta3
    Level 11  
    Nauczyciel dostał taką kartkę i według tych wytycznych musi nam przygotować stanowisko na praktyczny. Czyli będzie pewnie wymiana RAM i coś z Linuxem ;)

Spoiler:

Kwalifikacja E.12 Egzamin zawodowy Czerwiec 2015 Technik Informatyk Kwalifikacja E.12 Egzamin zawodowy Czerwiec 2015 Technik Informatyk Kwalifikacja E.12 Egzamin zawodowy Czerwiec 2015 Technik Informatyk Kwalifikacja E.12 Egzamin zawodowy Czerwiec 2015 Technik Informatyk Kwalifikacja E.12 Egzamin zawodowy Czerwiec 2015 Technik Informatyk
    kojoto21
    Level 2  
    Hej, ja egzamin praktyczny mam w dniu 2 czerwca o godz. 16 a teoretyczny 22 czerwca. Ciekawe czy ktoś ma wcześniej :D
    psejta3
    Level 11  
    To jak napiszesz praktyczny to się pochwal co miałeś ;)
    bananus9
    Level 2  
    Ma ktoś egzamin praktyczny w poniedziałek 25 maja o 8 albo o 12? Jeżeli tak to bardzo proszę o napisanie co było, ja mam o 16.
    gregorkrk
    Level 1  
    19 czerwiec praktyczny, 22 czerwiec teoretyczny; napiszcie co mieliście jeśli zdajecie wcześniej :)
    wloczykij78
    Level 15  
    psejta3 wrote:
    Nauczyciel dostał taką kartkę i według tych wytycznych musi nam przygotować stanowisko na praktyczny. Czyli będzie pewnie wymiana RAM i coś z Linuxem ;)

Ech, ten nauczyciel chce mieć chyba sprawę karną za ujawnianie informacji niejawnych, bo pokazać wam tego mu nie wolno...
    szables
    Level 9  
    nam w szkole ujawniono to info o tak po prostu na lekcji. Mamy prawo wiedzieć jak będzie przygotowana pracownia :D
    chocolate15
    Level 9  
    wloczykij78 wrote:
    psejta3 wrote:

Ech, ten nauczyciel chce mieć chyba sprawę karną za ujawnianie informacji niejawnych, bo pokazać wam tego mu nie wolno...

Może dać info, ale min 2 tyg przed. Więc jeśli tak jest to jest w porządku. A co do egzaminu to ok.15 czerwca. Oby miał ktoś wcześniej i jakoś to poszło! :)
    wloczykij78
    Level 15  
    chocolate15 wrote:

Może dać info, ale min 2 tyg przed. Więc jeśli tak jest to jest w porządku. A co do egzaminu to ok.15 czerwca. Oby miał ktoś wcześniej i jakoś to poszło! :)

A skąd masz takie informacje? Asystenci techniczni, którzy dostają ten dokument podpisują zobowiązanie do ochrony informacji niejawnych, o terminie 2-tygodniowym pierwsze słyszę.
    LUksol
    Level 1  
    siemanko miał już ktoś dziś ten egzamin o 9 lub 12?
    dhapollo
    Level 19  
    Ehhh e12 to tylko testy podzespołów maszyny, porównanie ich instalacja softu i moze podstawy z office czy windowsa jakieś konto tak opisują na forum
    jajo70
    Level 11  
    wloczykij78 wrote:
    psejta3 wrote:

Oj kolego milisz ..... z ogórkiem, na tej karteczce nie ma klauzuli tajności i nie jest to informacja niejawna. [Dz.U.2010.182.1228]
    h.a.n.s.
    Level 11  
    W tej sytuacji nauczyciel nie zna zadań egzaminacyjnych, więc nic tajnego nie ujawnił. Zadania również prawnie chronione do momentu rozpoczęcia egzaminu.
    KaRRmeleK
    Level 9  
    Ktoś ma sesje dzisiejszą z rana? Ja zdaję o 16 i potrzebował bym jakichkolwiek informacji :/
    reaxtic
    Level 10  
    Miał juz ktoś e12 praktykę ? Ja mam jutro o 12.
    chocolate15
    Level 9  
    Karmelek daj jakieś info później :)
    reaxtic
    Level 10  
    Dokładnie jak ktoś coś wie to zapodawać :D
    tomardo
    Level 9  
    Jakby ktoś był zainteresowany zadaniami które były to w spoilerze są przydatne informacje od mojego znajomego co pisał o 8:00 ;)
    Spoiler:
    Na egzaminie było:
    -porównać RAMy (dane z programu CPU-Z)
    -utworzyć użytkownika
    -zmienić uprawnienia do folderu, który trzeba utworzyć
    -dodać drukarkę (sterownik jest na pulpicie) i ustawić uprawnienia do drukowania tylko dla jednego określonego użytkownika
    -utworzyć kosztorys 8 zestawów komputerowych w oparciu o cennik i minimalne wymagania OpenOffice (wszystko jest podane); cennik ma być utworzony w OpenOffice Calc i ma działać w oparciu o funkcje np. =suma('pole1';'pole2')
    -porady dla użytkownika komputera podłączonego do sieci internet (trzeba napisać, że musi być antywirus, aktualizacje automatyczne i takie tam)
    -utworzyć punkt przywracania systemu

//edit dopisałem pkt przywracania
    nataxa
    Level 8  
    czytając Spoilera, nie było nawet takie trudne :P ja egzamin mam dopiero 25 czerwca :P