Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vostro1220 - Nie otwiera się bluetooth

gosia1M 26 Kwi 2015 11:21 657 12
  • #1 26 Kwi 2015 11:21
    gosia1M
    Poziom 6  

    Jak w tytule. Dosłownie się nie otwiera, chwila zawieszenia i nic się nie dzieje. Nie można skanować, nic. Tak samo przy wejściu przez dodaj urządzenie bluetooth. Po drugiej stronie, czyli np. z telefonu, po skanowaniu nie widać komputera. Sterowniki ze strony della nic nie dały. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić?

    Dziękuję i pozdrawiam

    MM

    0 12
  • #2 26 Kwi 2015 11:51
    sosarek

    Poziom 43  

    Podać system i jego wersję, model modułu BT i nazwę oprogramowania z jakiego korzystasz do jego obsługi.

    -1
  • #3 26 Kwi 2015 12:06
    gosia1M
    Poziom 6  

    przepraszam, gapiostwo: Win7, Moduł BTDell365

    0
  • #4 26 Kwi 2015 12:18
    sosarek

    Poziom 43  

    W ustawieniach modułu masz zaznaczoną opcję "Zezwalaj urządzeniom Bluetooth na odnajdowanie tego urządzeni"?

    0
  • #5 26 Kwi 2015 12:21
    gosia1M
    Poziom 6  

    tak.
    System również podaje że moduł działa prawidłowo. Wiem, ze niekoniecznie jest to prawdziwa informacja, ale jest. Skończyły mi się pomysły, co jeszcze można zrobić i co sprawdzić.

    0
  • #6 26 Kwi 2015 12:22
    sosarek

    Poziom 43  

    Na obudowie lub klawiaturze(np.Fn+F2) nie ma dodatkowego włącznika urządzeń bezprzewodowych?

    0
  • #7 26 Kwi 2015 12:26
    gosia1M
    Poziom 6  

    Nie, jest suwak do Wi-Fi i bluetootha. Kontrolki BT i Wi-Fi świecą na niebiesko, Wi-Fi działa bez zarzutu.

    0
  • #8 26 Kwi 2015 13:05
    sosarek

    Poziom 43  

    Odinstaluj oprogramowanie modułu i sam moduł, restart systemu i ponowna instalacja odpowiedniego sterownika(pod Windows 7 32 lub 64bit-nie napisałaś z jakiego korzystasz). Po usunięciu sterowników sprawdź jeszcze w Biosie zakładkę Wireless i spróbuj ustawić wszystkie moduły bezprzewodowe na Always On.

    0
  • #9 26 Kwi 2015 13:42
    gosia1M
    Poziom 6  

    dzięki, zrobiłam to zanim przeczytałam Twojego posta:)i prawie działa. Otóż: mogę parować urządzenia, hurra. Telefon się łączy, słuchawki też. Ale mimo, że jest połączenie to dźwięk jest kierowany na głośniki laptopa.
    Mam 32, ale sterowniki są te same, sprawdziłam dwa razy. Wymyślisz coś?
    Oczywiście te same słuchawki działają bez problemu z innymi laptopami.

    0
  • #10 26 Kwi 2015 13:56
    sosarek

    Poziom 43  

    Próbowałaś zmiany domyślnego urządzenia audio na słuchawki bluetooth?

    0
  • #11 26 Kwi 2015 14:12
    gosia1M
    Poziom 6  

    tak, nie działa. Ale ciekawe jest to, że jak robię test słuchawek po BT to działa, jest dźwięk testowy w słuchawkach. Szukam jeszcze na forach, może ktoś miał podobny problem, bo wydaje się, że nie jest to problem BT ale czegoś innego.

    0
  • #12 26 Kwi 2015 14:48
    sosarek

    Poziom 43  

    Istnieje jeszcze możliwość że moduł lub oprogramowanie nie obsługuje przesyłania audio.

    0
  • #13 26 Kwi 2015 15:05
    gosia1M
    Poziom 6  

    też tak myślałam, ale w takim wypadku test dźwięku też by się nie powiódł, a jest, sygnał testowy stereo przekazywany jest BTem do słuchawek...

    Dodano po 8 [minuty]:

    A jednak przed chwilą się udało :) Tak, jak pisałeś trzeba było ustawić dźwięk domyślnie na te BT. Robiłam to, ale z poziomu ikonki głośnika a nie w ustawieniach dźwięku. Teoretycznie powinno to nie mieć znaczenia, ale jednak. W każdym razie działa. Wielkie dzięki za pomoc.

    0
  Szukaj w 5mln produktów