Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BMW 525d 3.0d E60 2007/03 DPF nie mozna przejsc w tryb wypalania .

swjwll 26 Apr 2015 12:47 2469 2
    swjwll
    Level 8  
    Witam i prosze o porade .
    BMW 525d 3.0d E60 2007/03-angielska wersja .
    Proboje wymusic wypalenie filtra DPF (komputer samochodu sygnalizuje ze jest niedrozny ) uzywajac DIS'a .
    Warunki jak temperatury ,predkosc ,paliwo etc. sa spelnione.Jedyne co nie zostalo spelnione to kilka bledow/kodow ktore nie jestem pewien czy maja wplyw na proces wypalania DPF.Zamiescilem bledy w zalaczniku .Swiece zostaly wymienione ale blad na swiecy numer 1 pozostal .
    Na Yotube widzialem filmik jak ktos przeprowadza proces wypalania z podobnymi bledami bez problemu filmik "Wypalanie DPF cz1"dodane przez Pana Artura . BMW 525d 3.0d E60 2007/03 DPF nie mozna przejsc w tryb wypalania .
    Nie jestem pewien czy problemem sa bledy czy polaczenie DIS'a z zamochodem .
    DIS -odczytuje lub aktywuje wszytkie systemy aczkolwiek posek polaczwenia nie wskazuje polaczenia ( zalaczylem zdiecia )
    Prosze o wskazowki
    Dziekuje . BMW 525d 3.0d E60 2007/03 DPF nie mozna przejsc w tryb wypalania .
    szymon198312
    Level 30  
    Zazwyczaj wymagane jest również zero kodów błędów a czasmi zwyczajnie jest za późno na proces starzenia wypalania.
    swjwll
    Level 8  
    Dziekuje za podpowiedz .Musze dodac do poprzedniego postu ze w zeszlym roku mialem identyczna sytuacje i po wymianie swiecy zostal tylko jeden kod 9C54 -ACU sensor " a wypalanie przebieglo pomyslnie za pierwszym razem .
    Tem razem blad jest w "Diesel elektronic" i nie jestem pewien czy to ma znzczenie .
    Prosze o rade .