Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Który smartfon warto kupić?

pluton1993 27 Apr 2015 10:37 1050 7
    pluton1993
    Level 9  
    Witam.
    Nadszedł czas na zmianę telefonu. Szukałem czegoś z Androidem, minimum 2 rdzenie, 2gb ram i wytrzymała bateria. Chciałbym też aby w miarę dobrze sprawował się przez następne 3 lata. Natrafiłem na 2 interesujące mnie modele, a mianowicie Motorola Droid XT1080 MAXX oraz Jiayu G4S. Motorola ma 2 rdzenie o taktowaniu 1,7GHz a Jiayu to samo taktowanie na 8 rdzeniach. Chiński producent oferuje procesor Mediatek a Droid ma Snapdragona. Poza tym Jiayu w odróżnieniu do Motoroli ma dual SIM a nie ma LTE. Mam internet mobilny z routerem mobilnym więc akurat na dual sim mi nie zależy. Warto inwestować w chińczyka czy lepiej kupić sprawdzoną markę?
    Poniżej daję linki do specyfikacji obu modeli:
    http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/droidmaxx/
    http://www.mgsm.pl/pl/katalog/jiayu/g4s/Jiayu-G4S.html
    tino2003
    Admin of GSM Group
    pluton1993 wrote:
    Warto inwestować w chińczyka czy lepiej kupić sprawdzoną markę?

Nie warto, żadnych chińczyków ani innych wynalazków, wszystko ładnie pięknie a gdy dojdzie do pierwszej jakieś usterki to zazwyczaj okazuje się, że telefon na złom.
    Stefan1121
    Level 20  
    Tak jak kolega wyżej napisał nie polecam chińczyków. Kolega kupił taki jeden telefonik (szybki i tani) przez pierwsze pół roku działał ok a potem 4 razy pod rząd był w serwisie. Za czwartym razem stwierdzili ze został zalany( ciekawe tylko jakim cudem) i koniec naprawy i telefonu.
    Najlepiej kupować sprawdzone marki z serwisami w Polsce.
    sebastian2242
    Level 11  
    Nie kupuj chińskiego juz sam wygląd przypomina mix samsunga i iPhone.
    Przecież w tej cenie kupisz przyzwoity telefon sprawdzonej marki.
    mirynda22
    Level 9  
    Podziwiam Cię ze chcesz sobie kupic chinolA jing... cos tam i chcesz aby wytrzymal 3 lata . Troche mnie tym rozbawileś . Nie polecam , ale jezeli chcesz 8 rdzeniowego "bardzo szybkiego i dobrego " chinola firny jiau... to kup go i z checia poczytam jak długo wytrzyma .
    Motorola już też nie błyszczy jakośćią swoich telefonow, no ale jak kto woli .
    pluton1993
    Level 9  
    A jakie smartfony Wy byście polecili?
    Interesowałby mnie telefon z ekranem 4.3"-5", 2 lub więcej-rdzeniowy procesor i 2GB ram, aparat od 8MPx. Zależy mi bardzo na wytrzymałej baterii, coś jak ta Motorola (min 3000mAh). No i oczywiście z Androidem. Cena do 1000zł.
    xbajt
    Level 16  
    Ja również nie inwestowałbym w chińczyka szczególnie,że cena nie jest jakaś tam bardzo niska...
    W cenie ok 1000 zł znajdziesz już Lg G2:
    http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/8134030

Wprawdzie telefon 5,2 cala ale ubrany w bardzo zgrabne marki a parametrami bije na głowę praktycznei wszystkie telefony w tej grupie cenowej.
    Dzikusek2001
    Level 12  
    W tej cenie polecił bym Ci Sony Xperia Z1 COMPACT, spełnia wszystkie wymienione przez Ciebie wymagania, a nawet i ciut więcej. Ma BARDZO MOCNY procesor i bardzo dobra firma, co prawda kosztuje w granicach 1000-1100zł, ale naprawde warto ;)