Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ciągnik jednoosiowy DZIK 2 ciężko odpala

Matti1989a 27 Apr 2015 18:55 4407 1
    Matti1989a
    Level 9  
    Witam jestem posiadaczem ciągnika jednoosiowego marki DZIK 2 z 1965r. Problem polega na tym, że ciężko go opalić. Mam dwa orginalne gaźniki JIKOV i na obu jest to samo. Żeby uruchomić silnik muszę wykręcać świece i wlać mu bezpośrednio paliwa bo chociąż przełącze na ssanie to i tak świeca jest sucha. Bak wyczyszczony, kranik nowy, gaźniki czyszczone kilka razy, przemieniane 1 albo 2. Jak już odpali to już jedzie można orać itd ale problem występuje po zgaszeniu (świeca sucha). Moje pytanie brzmi co może być powodem ? Może to, że ma nieorginalny kranik i musi być redukcja by go zamontować przezco kranik jest niżej ale już kiedyś podniosłem bak o 10 cm wyżej na tulejkach i było tak samo więc to chyba nie to... foto jak mam obecnie Ciągnik jednoosiowy DZIK 2 ciężko odpala Ciągnik jednoosiowy DZIK 2 ciężko odpala .

Kolejne moje pytanie jak powinien być zamocowany pływak w gażniki tzn jak go włożyć bo już się pogubiłem podaje fotki Ciągnik jednoosiowy DZIK 2 ciężko odpala Ciągnik jednoosiowy DZIK 2 ciężko odpala Ciągnik jednoosiowy DZIK 2 ciężko odpala

Z góry dziękuje za pomoc. Może ktoś zna odpowiedz na moje pytania.