Witam
Mam dość duży problem z Grande Punto 1.3 multijet 75KM 08r
Chciałem odpalić auto 2 próby i cisza za 3 razem odpalił przejechałem kilka kilometrów postawiłem pod domem i juz nie odpalił.
Mianowicie po przekreceniu kluczyka w celu odpalenia auta nie dzieje się nic(jedynie słychać przekaznik i jak by któryś wtrysk pykał)
Rozrusznik nie kreci a pompa paliwa przestała pracować po kilku próbach.
Odpaliłem ze spychu pięknie odpalił przejechałem 200m zaparkowalem i auto po chwili samo zgasło.
Oczywiście sprawdziłem masę - poprowadziłem druga a dodatkowo sprawdzałem kablami rozruchowymi - bez rezultatu.
Rozrusznik i pompa paliwa podmienione na inne i tez bez rezultatu.
Bezpieczniki sprawdzone i wszystkie są ok.
Akumulator podmieniony i naładowany.
Okolice stacyjki sprawdzone na oko, i wymacane kontrolka imobilaizera gaśnie.
Oczywiście drugi kluczyk tez sprawdzony.
Wyłącznik zderzeniowy sprawdzony.
Jeszcze zamierzam sprawdzic skrzynkę bezpieczników , rozebrać ją i zobaczyć jak wygląda w środku.
W przyszłym tygodniu zostanie pewnie podłączone pod komputer jednak wątpię aby wyświetliło jakieś błędy.
Generalnie pomysłów mi juz braknie, co jeszcze sprawdzic, proszę o jakąś rade może ktoś ma jakiś pomysł.
Mam dość duży problem z Grande Punto 1.3 multijet 75KM 08r
Chciałem odpalić auto 2 próby i cisza za 3 razem odpalił przejechałem kilka kilometrów postawiłem pod domem i juz nie odpalił.
Mianowicie po przekreceniu kluczyka w celu odpalenia auta nie dzieje się nic(jedynie słychać przekaznik i jak by któryś wtrysk pykał)
Rozrusznik nie kreci a pompa paliwa przestała pracować po kilku próbach.
Odpaliłem ze spychu pięknie odpalił przejechałem 200m zaparkowalem i auto po chwili samo zgasło.
Oczywiście sprawdziłem masę - poprowadziłem druga a dodatkowo sprawdzałem kablami rozruchowymi - bez rezultatu.
Rozrusznik i pompa paliwa podmienione na inne i tez bez rezultatu.
Bezpieczniki sprawdzone i wszystkie są ok.
Akumulator podmieniony i naładowany.
Okolice stacyjki sprawdzone na oko, i wymacane kontrolka imobilaizera gaśnie.
Oczywiście drugi kluczyk tez sprawdzony.
Wyłącznik zderzeniowy sprawdzony.
Jeszcze zamierzam sprawdzic skrzynkę bezpieczników , rozebrać ją i zobaczyć jak wygląda w środku.
W przyszłym tygodniu zostanie pewnie podłączone pod komputer jednak wątpię aby wyświetliło jakieś błędy.
Generalnie pomysłów mi juz braknie, co jeszcze sprawdzic, proszę o jakąś rade może ktoś ma jakiś pomysł.