Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Faworit-gaśnie silnik

newDJ 23 May 2005 23:07 1938 7
    newDJ
    Level 17  
    Witam Panów.Żona jeżdzi faworitką 135L (1991 r prod.)Przy zwolnieniu,dojeżdżeniu np. do skrzyżowania,po prostu gdy zdejmie nogę z pedału gazu samochód gaśnie.Fachman nie zrobił bo stwierdził że nie ma schematu gażnika-poradżcie proszę co to może być bo suszy mi głowę a ja w temacie samochody zielony,zupełny laik.Pozdrawiam
  • Helpful post
    dragon400
    Level 14  
    jest tam dysza elektromagnetyczna podobna zasada jak w 126 P sprawdzic zasilanie 12 V jesli go niema to nie przejmowac sie wyjac z niej kancowke obciac iglice , a nastepnie wziasc dobra sprezarke i dac dobrego cisnienia po dyszach biegu jalowego wszystkie znajduja sie w gornej plycie gaznika jesli jeszcze nic nie da to je delikatnie wykrecic i drutem od szczotki drucianej je przeszorowac otworki Pozdrawiam
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    kamihen
    Level 16  
    Jedną z przyczyn może być fałszywe powietrze na przepustnicy.Krótko mówiąc wyrobiona.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    newDJ
    Level 17  
    Dziękuję za tak bezinteresowne odpowiedzi,spróbuję coś z tym zrobić może mi się uda.Co było przyczyną gdy zrobię napewno poinformuję.Gdyby nasunęły się komuś jakieś sugestie będę wdzięczny za podpowiedzi.Pozdrawiam.
    newDJ
    Level 17  
    witam.Szpec starej daty który powinien miec takie zabytki w małym palcu przyssał się do automatyki ssania i coś pogrzebał nie w gażniku lecz tak jak mówi żona pod spodem filtra powietrza powietrza.W dodatku gdy chciała aby wymienić olej wpakował jej do układu 4 litryy oleju(czy to normalne?-podziałka wychodzi ponad skalę max).Wyglada że rozregulował automatykę ssania.Na stacji nie chcieli zrobić analizy spalin bo nie potrafili uregulować ssania.Samochodzik na dwójce ciągnie śmiało do przodu.Co robić-poradżcie.Pozdrawiam
    newDJ
    Level 17  
    Witam.Grzebię sobie przy tyum wózku z ciekawości,na rybki w sam raz.Przyczyną tych bolączek(przezemnie opisanych) była uszkodzona membrama serwo.Po wymianie na sprawne skorupka dobrze sobie radzi po nadwiślańskich wertepach.Dziękuję za zainteresowanie.Pozdrawiam