Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot Partner 1.6 HDI 2008r - Światła wnętrza kabiny nie świecą

luzak128 01 May 2015 18:36 4128 12
    luzak128
    Level 9  
    Światła wnętrza kabiny nie świecą , brak prądu na kablach.
    Proszę o schemat instalacji elektrycznej gdzie znajdę bezpiecznik odpowiedzialny za brak oświetlenia.
    luzak128
    Level 9  
    przeglądałem ten temat zanim zacząłem swój. Lecz zawarty tam schemat nie pokrywa się z moimi bezpiecznikami ;/
    luzak128
    Level 9  
    widz w tym że bezpieczniki są jak by całe , to tak wygląda jak by przekaźnik był uszkodzony lub kable zostały przerwane doprowadzające prąd do lampek kabinowych .
    luzak128
    Level 9  
    Czy ktoś wie gdzie znajdują się przekaźniki w aucie ? , gdyż w obydwu skrzynkach bezpieczników ich nie widać .
    Anonymous
    Anonymous  
    luzak128
    Level 9  
    wymieniłem bezpiecznik F22 i światła kabinowe świecą tylko na zapłonie , co to może być ??
    Anonymous
    Anonymous  
    luzak128
    Level 9  
    czy pomoże odłączenie akumulatora ??
    luzak128
    Level 9  
    ok temat ze światłami kabinowymi rozwiązany , nie chcę zakładać kolejnego tematu więc mam pytanko mam światła na diodach SMD do jazdy dziennej z wbudowanym przekaźnikiem , 1 lampka zaczęła ledwo co świecić (tak jak by coś okrajało dochodzące napięcie do lampki )i nie wiem co w niej jest popsute , domyśliłem się że przekaźnik się popsuł więc go przelutowałem na nowy z kiepskim rezultatem .Proszę o schemat połączeń na płytce i pomoc co może być popsute w lampce .
    mojepetro
    Level 20  
    luzak128 wrote:
    ok temat ze światłami kabinowymi rozwiązany

Napisz jak (dla wiadomości potomnym).
    Odnośnie świateł dziennych - zmierz jakie napięcie dochodzi do płytki z ledami. Jeśli dużo niższe niż 12V, to płytka jest sprawna a uszkodzenia szukaj w sposobie podłączenia do instalacji.
    luzak128
    Level 9  
    co do świateł kabinowych to podjechałem pod miejscowy serwis samochodowy i mechanik po oględzinach stwierdził że z nimi nie da się nic zrobić gdyż poprzedni właściciel zmodernizował elektrykę owych świateł i one palą tylko po zapłonie

Dodano po 1 [minuty]:

co do świateł dziennych uszkodzenie tkwi na płytce z led-ami lecz nie wiem jaki element psoci i zaniża napięcie