Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna II 2.2 DCI 150 - reflektory xenonowe

jankes3101 04 May 2015 21:37 1542 11
    jankes3101
    Level 9  
    Jedno pytanie. Moja Renata nie ma xenonowych reflektorów,tylko tee zwykłe ale nadarzyła mi się okazja kupna dwóch xenonowych lamp za śmieszne pieniądze. Moje pytanie brzmi czy da się założyć lampy xenonowe do laguny ze zwykłymi lampami a jak daa too proszę o podpowiedz jak ? jak to się ima do kostek i podłączenia oraz regulacji xenonów
    dabu
    Level 32  
    Instalacja jest przygotowana. Wpinasz lampy, podłączasz czujniki poziomu przód i tył, kostki są. No i oczywiście spryskiwacze lamp.
    wikia55
    Level 18  
    Aktywujesz xenony i jazda
    jankes3101
    Level 9  
    Ok. Ale co znaczy, że muszę je aktywować ?

Dodano po 5 [minuty]:

Kostki pasują te co są tak ? i co z tymi czujnikami poziomu ? One są już w lampach ?
    wikia55
    Level 18  
    jankes3101 wrote:
    co z tymi czujnikami poziomu ?
    kupujesz
    jankes3101 wrote:
    co znaczy, że musze je aktywować ?
    powiedzieć autu że je ma
    jankes3101 wrote:
    One są
    przy wahaczu i belce
    jankes3101
    Level 9  
    Dziś otrzymałem lampy. Są w bardzo dobrym stanie. Potrzebuje porady jak krok po kroku dać sobie rade z tym fantem :) z góry dziękuje za wyrozumiałość.
    keny 40
    Level 8  
    Lepiej pojedź do fachowca bo przy wyjmowaniu lamp możesz uszkodzić zaczepy lamp,z tego co wiem to trzeba później podłączyć kompa i aktywować.Musi być oryginalny program do renault bo inaczej nie da rady.powodzenia!
    jankes3101
    Level 9  
    Panowie nic nie trzeba aktywować !!! po podłączeniu pinów wszystko cyka :) Proszę jeszcze o info czy żeby wymontować lampy trzeba opuścić zderzak ?
    szymon198312
    Level 30  
    Wszystko może i działa ale nie masz ustawiania i spryskiwaczy. Trzeba zdjąć zderzak
    jankes3101
    Level 9  
    Panie szymon 198312 !. Wymontowanie lamp w Renault Laguna II obyło się bez demontażu zderzaka i zbędnych problemów^^. Dziękuje wszystkim za pomoc.
    domex32
    Moderator of Cars
    Rozumiem że samo poziomowanie oraz układ oczyszczania reflektorów masz zamontowany?

W przeciwnym razie pierwsza kontrola, dowód zabrany, o przeglądzie na renomowanej stacji kontroli pojazdów tez możesz zapomnieć.
    szymon198312
    Level 30  
    Nie wiem jak to zrobiłeś bez zdejmowania zderzaka, skoro pod zderzakiem są śruby. Albo masz sprytne ręce i wlozyles je jakoś pod zderzak albo polamales dolne uchwyty