Chcę zrobić odwołanie do komórki żeby po kliknięciu przechodziło mi pod wskazany adres
Adres komórki uzyskuje tak:
Funkcja zwraca adres komórki np D580 - chciałbym zrobić odnośnik w tym miejscu ale nie przenosi mnie w wybrane miejsce
Ponadto chciałbym wyszukać drugą wartość tzn adres kolejnej komórki (także z odnośnikiem) w której występuje tekst wskazany w A7
Wartość z kolumny A występuje 1,2 lub 3 razy w kolumnie D
chodzi mi o kolejne wystąpienia wartości z kolumny A
1 wystąpienie w kolumnie L drugie w M trzecie w N
Danych w kolumnie A jest okolo 2000 a w kolumnie D około 40000
Dodam iż kombinowałem aby zakres w funkcji zaczynał się od pierwzej znalezionej czyli np D580 lecz nie potrafię tego przypisać zamiast zakresu
/Edit
bez makr, ponieważ jest to pomoc do istniejącego arkusza w którym makra są lecz nie znam hasła, a ma być to pomoc do znajdowania
Adres komórki uzyskuje tak:
=JEŻELI.BŁĄD(ADRES(PODAJ.POZYCJĘ(A7;D:D;0);4;4;1);"")Funkcja zwraca adres komórki np D580 - chciałbym zrobić odnośnik w tym miejscu ale nie przenosi mnie w wybrane miejsce
Ponadto chciałbym wyszukać drugą wartość tzn adres kolejnej komórki (także z odnośnikiem) w której występuje tekst wskazany w A7
Wartość z kolumny A występuje 1,2 lub 3 razy w kolumnie D
chodzi mi o kolejne wystąpienia wartości z kolumny A
1 wystąpienie w kolumnie L drugie w M trzecie w N
Danych w kolumnie A jest okolo 2000 a w kolumnie D około 40000
Dodam iż kombinowałem aby zakres w funkcji
(PODAJ.POZYCJĘ(A7;D:D;0);D:D;/Edit
bez makr, ponieważ jest to pomoc do istniejącego arkusza w którym makra są lecz nie znam hasła, a ma być to pomoc do znajdowania