Witam, dostałem takowy wynalazek z zaznaczeniem od klienta że jak do się go zrobić do 40 eur. to się zgadza na naprawę, zresztą mniejsza o to jakie wymagania maja grecy bo większość z tych ich wymagań jest wzięta z kosmosu, ale do rzeczy w telewizorze stwierdziłem brak treści obrazu fonia prawidłowa, jest tylko na biało podświetlony panel w uw telewizorze zastosowano LG Display LC220WE1 na którym stwierdziłem brak napięcia zasilania na module logiki, na module zasilacza GRUNDIG XST194-1 V-0 zauważyłem wybulone trzy kondensatory C2007 1000μF 16V i dwa C2081 i C2013 oba po 470μF 10V po wymianie tych kondensatorów w dalszym ciągu nie mam zasilania na module logiki.
Mainboard zastosowany w tym TV to BEKO XZT190R-3 V0
Mam dwa pytania do kolegów związanych z zasilaniem logiki tej matrycy mianowicie jakim ona jest zasilana napięciem 5V czy 12V i drugie pytanie czy można można by było zrobić taki numer i zasilić tą logikę z pominięciem Mainboard bezpośrednia z zasilacza bo podejrzewam że brak zasilania logiki jest właśnie w uszkodzeniu Mainboard, i gdybym wiedział jakie ta matryca ma zasilanie to mógłbym poeksperymentować z jej zasileniem z pominięciem płyty głównej.
Mainboard zastosowany w tym TV to BEKO XZT190R-3 V0
Mam dwa pytania do kolegów związanych z zasilaniem logiki tej matrycy mianowicie jakim ona jest zasilana napięciem 5V czy 12V i drugie pytanie czy można można by było zrobić taki numer i zasilić tą logikę z pominięciem Mainboard bezpośrednia z zasilacza bo podejrzewam że brak zasilania logiki jest właśnie w uszkodzeniu Mainboard, i gdybym wiedział jakie ta matryca ma zasilanie to mógłbym poeksperymentować z jej zasileniem z pominięciem płyty głównej.