Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Panasonic KX-F600 nie działa automatyczna sekretarka

majsterek 24 May 2005 17:51 2089 8
    majsterek
    Level 24  
    Witam. Może ktoś mi podpowie czy to uszkodzenie, czy ja robię jakiś błąd. Otóż w tym tel/faksie nie działa sekretarka a na wyświetlaczu jest napis memory full. Po podniesieniu klapki od obsługi sekretarki pojawia się napis że można nagrać jeszcze 12min. Każda próba odsłuchu wiadomości, skasowania jednej wiadomości lub wszystkich, nagrania powitania itp. kończy się tylko pikaniem klawiatury tak jak by był jakiś błąd. O co może chodzić?
    majsterek
    Level 24  
    W.P. wrote:
    Możesz mieć uszkodzoną pamięć. Na wszelki wypadek wylutuj baterię na kilka minut, potem po wlutowaniu reset pamięci. Może pójdzie.

A gdzie ta pamięć? Na tej płytce co klawiatura? Czy na głównej płycie? Jakie ma oznaczenie? Nie mam schematu to tego faxu niestety
    majsterek
    Level 24  
    W.P. wrote:
    Możesz mieć uszkodzoną pamięć. Na wszelki wypadek wylutuj baterię na kilka minut, potem po wlutowaniu reset pamięci. Może pójdzie.

niestety nie pomogło. Jakie oznaczenie ma ta pamięć? Ile nóg ma ten scalak?

Dodano po 3 [godziny] 25 [minuty]:

Czy układ ten może mieć oznaczenie UM62256? Czy w nim są zapisywane informacje? A może to układ TC58a040f?
    netcomers
    Level 20  
    Czy w tym modelu podtrzymanie sekretarki jest na czterech "paluszkach"? Może coś z bateriami nie tak....
    majsterek
    Level 24  
    netcomers wrote:
    Czy w tym modelu podtrzymanie sekretarki jest na czterech "paluszkach"? Może coś z bateriami nie tak....

Nie. Na płycie cyfrowej jest tylko wluyowana srebrna bateryjka 3V.
    majsterek
    Level 24  
    W.P. wrote:
    Na płycie cyfrowej. Dawno tam nie zaglądałem. Zacznij od resetu.

Jak zresetować pamięć? Wyjmując baterię? Czy jest jakiś kod serwisowy?
    majsterek
    Level 24  
    Serwis Panasonica stwierdził uszkodzenie modułu sekretarki. Nic mi dokładnie to nie mówi. Temat zamykam