Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Praca] >>> Tłumaczenie diy, artykułów, newsów dla elektroda

gulson 09 May 2015 18:43 42357 2
Nazwa.pl
  • 1. Szukam osoby zainteresowanej odnajdywaniem i opracowywaniem nowych pojawiających się modułów elektronicznych do różnych platform programistycznych np. Arduino lub mini komputerów typu Raspberry.

2. Szukam osoby, która chciałaby odnajdywać i opracowywać układy elektroniczne - rozwiązanie układowe (schematy opisy) z zagranicznych stron czy publikacji.

3. Szukam osoby, która chciałaby odnajdywać i opracowywać konstrukcje DIY (zrób to sam) z zagranicznych stron.

4. Osoba, która chciałaby publikować szeroko pojęte nowinki technologiczne z dziedziny elektroniki, robotyki, 3d printing, drony, kickstarter, wydarzenia, zloty. Na podstawie przesyłanych linków i źródeł.

5. Osoba z znajomością języka rosyjskiego, która chciałaby tłumaczyć najciekawsze dyskusje i materiały pochodzące ze stron rosyjskich.

Wybierz punkt, który Tobie odpowiada. Mile widziane inne propozycje związane tematycznie z elektroda.pl za duże większe wynagrodzenie np. kursy Arduino, Rasberry, testy modułów do Arduino, recenzje modułów, długie artykuły, własne konstrukcje.

Potrzebne umiejętności:
    - sprawne posługiwanie się siecią internet (przeglądarka, wyszukiwarki, subskrypcja hashtagów twitter, subskrypcja grup facebook)
    - dobra znajomość wybranego języka obcego w stopniu zapewniającym bezbłędne rozumienie i tłumaczenie artykułów
    - umiejętność wstawiania obrazków oraz treści na forum elektroda.pl
    - umiejętność łatwego wypowiadania się na piśmie

Zadania:
    - poszukiwanie artykułów związanych z zaproponowanymi dziedzinami: arduino, raspberry, robotyka, 3d printing, drony, diy elektronika, elektroniczne układy, elektronika rozwiązania, rozwiązania z kickstarter, treści popularnonaukowe, historia elektronika czy kartka z kalendarza dla elektronika. Podaję również źródła i propozycje materiałów. Samemu sobie wybierasz, co Ci się podoba.
    - wstawienie na samym początku treści wiadomości miniaturki zdjęcia
    - opisanie własnymi słowami wyszukanej treści, mile widziane podparte swoim technicznym doświadczeniami lub dodatkowymi informacjami
    - wstawienie dodatkowych zdjęć lub schematów (jeżeli takie występują)
    - zamieszczenie linku do źródeł

Możliwości:
    - praca zdalna w dowolnym czasie
    - możliwość wypromowania własnej osoby, Twoja twórczość jest dostępna bezpłatnie dla setek tysięcy osób.
    - wynagrodzenie adekwatne do obycia z elektroniką, w przypadku zwykłych tłumaczeń na podstawie zewnętrznych materiałów minimum ~20zł netto za każde 1800 znaków, a w przypadku samodzielnego tworzenia treści nawet do 100zł netto..

Zainteresowane osoby proszę o wysłanie na PW przykładowego jednego tłumaczenia.

Współpracujemy z kilkoma redaktorami, zawsze wynagrodzenie na czas, nigdy nie były stwarzane żadne problemy.

Cool? Ranking DIY
    Do you have a problem with Arduino? Ask question. Visit our forum Arduino.
    About Author
    gulson
    System Administrator
    Twórca portalu elektroda.pl od roku 1999. Zajmuje się opieką portalu, od czasu do czasu publikując tutaj ciekawostki i felietony. Interesuje się wszystkim, co jest związane z nowymi technologiami. Z wykształcenia technik elektronik, inżynier i magister informatyki po Politechnice Łódzkiej.
    gulson wrote 23469 posts with rating 3252, helped 75 times. Live in city Kielce. Been with us since 2001 year.
  • Nazwa.pl
    jaqba
    Level 11  
    Witam.
    Zaciekawiła mnie taka propozycja pracy. Z rosyjskiego byłem jakby nie było prymusem, co prawda lata 80-te :-), śledzę sobie np. prawie codziennie forum cqham.ru. Może coś poszukam tam u nich o DIY i wrzucę na PW po przetłumaczeniu na "nasze". Mam też pewien problem, nie potrafię mianowicie dołaczyć do mojego posta w konkursie DIY pliku wsadowego (hex) a szkoda. Dałem sobie jakoś radę ze schematem bo przerobiłem go z Protela na jpg.
    Pozdrawiam jaqba.
    gulson
    System Administrator
    jaqba wrote:
    Zaciekawiła mnie taka propozycja pracy. Z rosyjskiego byłem jakby nie było prymusem, co prawda lata 80-te :-), śledzę sobie np. prawie codziennie forum cqham.ru. Może coś poszukam tam u nich o DIY i wrzucę na PW po przetłumaczeniu na "nasze".

Super. Ja uważam, że nasi sąsiedzi z wschodu robią czasami niesamowite rzeczy :) Problem jest język, bo jednak teraz wszędzie angielski panuje.

jaqba wrote:
    Mam też pewien problem, nie potrafię mianowicie dołaczyć do mojego posta w konkursie DIY pliku wsadowego (hex) a szkoda. Dałem sobie jakoś radę ze schematem bo przerobiłem go z Protela na jpg.

Może po prostu skompresować do zip? Zapisuję, aby zezwolić bezpośrednio na ładowanie plików hex.