Jeśli to możliwe to po za linkami prosił bym o kilka słów.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor?
3.5x5,5m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?
3.5 - 5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem?
Max 3os.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?
Również bokiem.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?
Będzie wisiał na dłuższej ścianie.
6. Jak słońce świeci w pokoju?
Okno jest na krótszej ścianie a TV będzie wisiał na dłuższej ale tak, że słońce nie będzie padało na TV
7. Jaki masz obecnie telewizor?
Plazma Panasonica 37" - P37X10E
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
Na pewno coś a'la Smart TV - zależy mi na aplikacjach typu YT, player tvn etc więc również WiFi potrzebne. 3D nie jest konieczne ale jak będzie to nie będę narzekał. Ale jak coś to z miłą chęcią zrezygnuje dla lepszej jakości TV. Na pewno też chcę 4K no chyba że przekonacie mnie na full HD.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora?
Antena DVB-T oraz TV cablowa wiec DVB-C wiec i moduł dostępowy by się przydał bo jeśli chciał bym korzystać z kablówki to musze mieć kartę dekodujacą no i muszę mieć w co ją włożyć. Kiedyś gdzieś widziałem TV że tylko samą kartę się wkłada. Nie jest to konieczne i też mogę z tego zrezygnować bo głównym odbiornikiem do oglądania telewizji będzie dekoder sat podłączony po HDMI.
10 .Jakie urządzenia?
Dekoder z wgranym systemem Enigma2.
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor?
Praktycznie 20h
ogólnie u mnie tv prawie tyle pracuje ale nie zawsze.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?
Raczej błyszczącą. Na matowej ie podoba mi się obraz. Zresztą teraz już jest bardzo mało matryc matowych a jak są to w jakiś starych modelach.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
Większość HD.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie?
Tak. Ale nie do przeglądania stron. Bardziej po aplikacjach typu ipla, TVN player, YT etc.
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
Mam xboxa 360 i czasem w coś się gra
16. Preferencje co do marki?
Chyba LG teraz robi najlepsze TV. Samsunga raczej nie chce ze względu na bardzo słabą jakość serwisu i olewanie klientów. Nie wiem jak inni producenci. Panasonic już plazm nie robi a to naprawdę dobre TV były.
17. Preferencje co do wielkości?
42" mniejszego nie chce. Myślę że max w moim przypadku będzie 45", 49" już raczej za duży jak na tak mały pokój.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
W samsungach słaba jakość matryc. Kąt widzenia jest słaby. Sugeruje się tym co widziałem na ekspozycjach w sklepach.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
Nie ma znaczenia.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?
3000PLN ale zawsze jakieś tam 500PLN można dołożyć
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?
Na tym się nie znam a co do 3D to wspomniałem wyżej.
Z góry dziękuję.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor?
3.5x5,5m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?
3.5 - 5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem?
Max 3os.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?
Również bokiem.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?
Będzie wisiał na dłuższej ścianie.
6. Jak słońce świeci w pokoju?
Okno jest na krótszej ścianie a TV będzie wisiał na dłuższej ale tak, że słońce nie będzie padało na TV
7. Jaki masz obecnie telewizor?
Plazma Panasonica 37" - P37X10E
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
Na pewno coś a'la Smart TV - zależy mi na aplikacjach typu YT, player tvn etc więc również WiFi potrzebne. 3D nie jest konieczne ale jak będzie to nie będę narzekał. Ale jak coś to z miłą chęcią zrezygnuje dla lepszej jakości TV. Na pewno też chcę 4K no chyba że przekonacie mnie na full HD.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora?
Antena DVB-T oraz TV cablowa wiec DVB-C wiec i moduł dostępowy by się przydał bo jeśli chciał bym korzystać z kablówki to musze mieć kartę dekodujacą no i muszę mieć w co ją włożyć. Kiedyś gdzieś widziałem TV że tylko samą kartę się wkłada. Nie jest to konieczne i też mogę z tego zrezygnować bo głównym odbiornikiem do oglądania telewizji będzie dekoder sat podłączony po HDMI.
10 .Jakie urządzenia?
Dekoder z wgranym systemem Enigma2.
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor?
Praktycznie 20h

12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?
Raczej błyszczącą. Na matowej ie podoba mi się obraz. Zresztą teraz już jest bardzo mało matryc matowych a jak są to w jakiś starych modelach.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
Większość HD.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie?
Tak. Ale nie do przeglądania stron. Bardziej po aplikacjach typu ipla, TVN player, YT etc.
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
Mam xboxa 360 i czasem w coś się gra

16. Preferencje co do marki?
Chyba LG teraz robi najlepsze TV. Samsunga raczej nie chce ze względu na bardzo słabą jakość serwisu i olewanie klientów. Nie wiem jak inni producenci. Panasonic już plazm nie robi a to naprawdę dobre TV były.
17. Preferencje co do wielkości?
42" mniejszego nie chce. Myślę że max w moim przypadku będzie 45", 49" już raczej za duży jak na tak mały pokój.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
W samsungach słaba jakość matryc. Kąt widzenia jest słaby. Sugeruje się tym co widziałem na ekspozycjach w sklepach.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
Nie ma znaczenia.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?
3000PLN ale zawsze jakieś tam 500PLN można dołożyć

21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?
Na tym się nie znam a co do 3D to wspomniałem wyżej.
Z góry dziękuję.