Witam, posiadam niedużą lodówkę ze spaloną elektroniką, ale ze sprawnym Ogniwem Peltiera, z radiatorem i 2 wentylatorami.
Pytanie, czy mogę podłączyć te ogniwo pod atx, i ile prądu będzie pobierał taki układ?
Próbowałem zmierzyć, ale mi padł miernik chyba, cały czas pokazuje 0, miernik ustawiłem na prąd stały i podłączyłem pod +, szeregowo.
Ze względu na brak termostatu, jaki jest maksymalny cykl pracy takiego układu, czy może pracować przez kilka godzin bez przerwy?
Ogniwo podłączyłem pod czerwony przewód oraz masę, to jest 5V, wiatrak pod 12V, wydaje się działać prawidłowo, część chłodząca jest dość zimna.
Podaję parametry lodówki, z której pochodzi ogniwo:
230V
70W
prąd znamionowy 0,55A
Czy pod atx pobór mocy będzie zbliżony?
Pozdrawiam i proszę o pomoć, potrzebuję tel lodówki na wczoraj
Pytanie, czy mogę podłączyć te ogniwo pod atx, i ile prądu będzie pobierał taki układ?
Próbowałem zmierzyć, ale mi padł miernik chyba, cały czas pokazuje 0, miernik ustawiłem na prąd stały i podłączyłem pod +, szeregowo.
Ze względu na brak termostatu, jaki jest maksymalny cykl pracy takiego układu, czy może pracować przez kilka godzin bez przerwy?
Ogniwo podłączyłem pod czerwony przewód oraz masę, to jest 5V, wiatrak pod 12V, wydaje się działać prawidłowo, część chłodząca jest dość zimna.
Podaję parametry lodówki, z której pochodzi ogniwo:
230V
70W
prąd znamionowy 0,55A
Czy pod atx pobór mocy będzie zbliżony?
Pozdrawiam i proszę o pomoć, potrzebuję tel lodówki na wczoraj