Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sharp LC-40LE730E NET(B) - nie załącza się z st.by.

anzurit 12 May 2015 21:48 3870 1
  • #1
    anzurit
    Level 12  
    Witam!
    W telewizorze na czuwaniu jest +5Vs po załączeniu pilotem lub włączeniu do kontaktu pojawiają się napięcia :
    +5.8 V
    +12 V
    +85 V (zasilanie LED)
    PS-ON +3.4 V
    BL-ON brak (O V)
    Sztuczne podanie napięcia na BL-ON powoduje zaświecenie LED ale ekran jest czarny i brak głosu.
    Można wejść w Service Mode i Faktory Menu w którym w poz. 5- INIT zrobiłem Reset i pozycja menu Center Acutime - 0H20M (Becklight ON accumulated Time) zmieniła się na 0H0M tak jak w opisie instrukcji. W trybie SM jest obraz i głos przez wej. antenowe i Euro, oczywiście z literką K na ekranie. Na BL_ON jest wtedy + 3,4 V.
    Niestety po wyjściu z trybu SM, telewizora nie można normalnie załączyć. Tak jak na początku są wszystkie napięcia oprócz BL_ON.
    Czy ktoś spotkał się z podobną usterką, proszę o pomoc.

    Zasilacz: RDENCA441WJQZ
    Main Board: DUNTK915 QPWBXF915WJN2
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    anzurit
    Level 12  
    Niestety nie udało się znaleść tej usterki.
    Wymieniono Main Board: DUNTK915 i jest ok.
    zamykam temat.