Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

PEUGOT 307 HDi 2002 rok

jaconen 24 May 2005 23:19 3492 11
    jaconen
    Level 19  
    Mam pytanko kto może mi podesłać jakąś wiadomosć jak podłaczyć do, tego auta centralny na pilota??? Bo mam taką bietną wersje,że nie ma tego:(
    zi.ko
    Level 26  
    Nie spotkałem jeszcze trzystasiudemki bez centralnego zamka. Te auta nawet nie mają otwieranych z kluczyka prawych drzwi! . Dziwne zwłaszcz, że to jest wersja HDi a więęc nie najtańsza. Podaj więcej szczegułów.
    Puciu
    Level 15  
    Poszukaj na allegro modułu do zdalnego sterowania centralnym zamkiem. Montujesz w autku i śmiga. Schematy powinieneś odszukać gdzieś na elektrodzie
    jaconen
    Level 19  
    Ja mam centralny tylko chce żebym miał steropwanie z pilota
    Puciu
    Level 15  
    Przecież Ci napisałem że kupujesz moduł do zdalnego sterowania ( montujesz to pudełeczko, podpinasz sie w odpowiednie miejsce od twojeg orginalnego centralnego zamka) i masz sterowanie z pilota:)
    zi.ko
    Level 26  
    Jeśli to jest moduł uniwersalny, nie przystosowany do 307 to nie jest to takie proste, bo peugeot "zabezpieczył" się przed taką możliwością i nie każdy potrafi obejść to zabezpieczenie.
    Puciu
    Level 15  
    Co konkretnie masz na myśli Pisząc "zabezpieczył się"?
    jaconen
    Level 19  
    Zi.ko a możesz mi coś na ten temat podpowiedziec???
    zi.ko
    Level 26  
    Na początku wydaje się, że to tylko jednoprzewodowe sterowanie centralnym zamkiem. Jednak w miarę podłączania wychodzą coraz to nowe "kruczki" dające nieodparte wrażenie złośliwego gmatwania przez żabojadów. W końcu jednak udało mi (nam) się rozgryźć problem. Nawet zamontowałem(liśmy) kilka Prestige'y, jednak potem sięgneliśmy po alarmy bezpilotowe ponieważ do podłączenia prestige'a trzeba było podłączyć (o ile mnie pamięć nie myli) 11 diod prostowniczych i 2 przekaźniki. Jednym słowem nie polecam podłączać zdalnego sterowania ZC w 307. No chyba, że ktoś lubi wyzwania.
    MarioRz
    Level 19  
    panowie a nie prościej jest kupić nowy pilocik z serwisu i zaprogramować opcję (pilot wysokiej częstotliwości) w BSI , kosz o wiele niższy niż dokładanie alarmu, a nie ciąć tej instalacji w nieskończoność a i tak pwenego pięknego dnia to wszystko szlak trafi z tymi dokładanymi kabelkami
    jaconen
    Level 19  
    To MarioRz móżesz mi w tym pomóc???
    MarioRz
    Level 19  
    musisz kupić w serwisie orginalny (nówka) pilot następnie w BSI (skrzynka po lewej stronie z bezpiecznikami koło nóg kierowcy) zaprogramować opcję pilot wysokiej częstotliwości podając jeszcze wcześniej kod dostępu (4 cyfry)