Witam, które liczby użyć aby zakodować wtryskiwacze w programie ddt2000?
1402149928927 0445110 021 7700111014?
1402149928927 0445110 021 7700111014?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekajt55 wrote:wstawiłem trzy sztuki sprawne, lecz mam dużo większe spalanie niż poprzednio
grzes1608 wrote:Wg. mnie jest to bzdura . EDC16 nie rozpoznaje wtryskiwaczy. Kod IMA jest to w skrócie " charakterystyka pracy " konkretnego wtryskiwacza. Sterownik wtrysku po podaniu mu tego kodu wie jaka jest " rozbieżność" pracy tego wtryskiwacza względem założeń programu dawkowania paliwa.nie potrzebuje one tego kodu ponieważ kalkulator (w moim przypadku EDC16 C3) sam rozpoznaje wtryskiwacz i wie jaka jest charakterystyka dawki.
domex32 wrote:może mi moderator wytłumaczyć dlaczego ?a dwa to nie wymienia się tak wtrysków, tylko kompletami,
Quote:Kolego, czy wiesz, że IMA ma 16 cyfrowy kod, a Ty podałem numery seryjne wtryskiwaczy oraz danego modelu i wstawienie innego niż producent zastosował, nie będzie dość jasno pracował z innego modelu auta, bo komputer nie jest przystosowany, co musiałbyś zmienić sterownik bądź hip, a to jest nie możliwe, bo nie zrobisz z Renault na Volvo programy sterowników.1402149928927 0445110021 7700111014?
Quote:Trzeba sprawdzić, czy te numery nie są zamiennikami przypadkiem.Domyślam się, że kody które są tam również widoczne są "pamiątkom" po wtryskiwaczach które razem z autem opuściły fabrykę.
Transit 2 wrote:Quote:Dokładnie, tak.Czyli pierwsza cyfra ma być zawsze taka sama dla kompletu wtryskiwaczy do danego silnika ? W tym przypadku "8".
Quote:Z reguły, to grozi uszkodzeniem silnika, co często można spotkać z urwanym korbowodem lub z najczęściej uszkodzeniem bloku silnika. (Potocznie słowami to, że silnik pokazał swoje kopyto.)A czym grozi nie stosowanie sie do w/w reguly ?
Quote:To najwyraźniej już ktoś robił i podmieniam wtryski tak, jak teraz Ty obecnie, czego w efekcie sam zauważyłeś jakie zmiany wychodzą i dużo nie trzeba chyba już wyjaśniać, co powodują zmiany wtryskiwaczy.Handlaz ma w mojej okolic na sprzedaz kpl 4 wtryskiwaczy. Dzis je widzialem i kazdy kod IMA zaczyna sie od innej cyfry (litery).
pawlo82 wrote:Trochę w temacie wtrysku ,mam zatarty kod wtrysku bosch w sprinterze 2006 w906
jest tam kod obrazkowy nie potrafię go odszyfrować
wygląda to tak :![]()
ściągałem kilka dekoderow na androida ale nie czyta tego rodzaju kodów , silnik trochę kuleje i przed ściągnieciem wtrysku chce wykonać przypisanie by wykluczyć ten błąd