Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakup całego sprzętu do kuchni.

Lahar 15 May 2015 20:25 1965 12
    Lahar
    Level 11  
    Witam, stanąłem przed zakupem wyposażenia do mieszkania w sprzęt AGD, oto moje propozycje - jeżeli macie obiekcje z miłą chęcią chciałbym się o nich dowiedzieć.
    Lodówka – hotpoint – arist EBGH20243F
    Piekarnik do zabudowy – electrolux EOC3430COX
    Płyta do zabudowy – AMICA PI6541STU
    Zmywarka – Hotpoint – Ariet LFF8M121CX
    Pralka – Electrolux EWT1366HDW
    agdrtv.info
    Level 14  
    Generalnie jest ok. Można by się spierać, że lepiej inną lodówkę czy zmywarkę, ale w tym przedziale cenowym to nie ma sensu. Generalnie jak się trafi. Zmywarki Hotpointa mają się nawet całkiem dobrze, a chłodnictwo to czasami wielka loteria bez względu na firmę.
    Lahar
    Level 11  
    Akurat to jest zestaw, który zaproponował sprzedawca z RTV EURO AGD, jeżeli masz jakąś propozycję lepszą to słucham. Jeżeli chodzi o pieniążki to wolę dołożyć i mieć dobry sprzęt, ponieważ chytry traci dwa razy.
    aj1
    Level 10  
    Witam,
    stoje przed podobnym zakupem, odpada mi zmywarka i pralka,
    ale zwróciłem uwagę na promocję electroluxa : przy zakupie 2 wybranych z listy płyta+ piekarnik dostajesz +2 lata gwarancji , a jak dorzucisz coś jeszcze to + 3 lata
    Lahar
    Level 11  
    A co myślicie o tym zestawie :

Lodówka – hotpoint – arist EBGH20243F Bez zmian
    Płyta do zabudowy – AMICA PI6541STU Bez zmian
    Pralka – Electrolux EWT1366HDW Bez zmian
    Piekarnik do zabudowy – AMICA EBF8551AA
    Zmywarka – Bosch SMS50E88EU
  • Helpful post
    agdrtv.info
    Level 14  
    Nie ma do czego się doczepić. Można brać.
    Przemeek1988
    Level 22  
    Lodówka ,płyta, zmywarka i pralka są bardzo okey- będziesz zadowolony, natomiast w/w piekarnik zmienił bym na model Electrolux EOA45551OX -ten podany przez ciebie jest made in Italy ,ten przeze mnie jest made in Germany - fabryki AEG: o różnicy w jakości tych wyrobów już kiedyś pisałem, są widoczne gołym okiem, produkt niemiecki jest zrobiony m.in. z lepszej blachy ,elementy są lepiej spasowane, poza tym świetnie piecze. Cena obu jest podobna.
    Dzurki
    Level 2  
    Witam,
    Bardzo proszę o pomoc przy zakupie sprzętu do kuchni. Nie chodzi mi o konkretne modele a raczej firmy. Już wiem że np.piekarnik z Electrolux ale made in Germany.
    W sklepach wszyscy doradzają to co teraz jest w sprzedaży. Lodówka z Samsunga???Nie chce dużo wydawać max.1800 zł.Czy lodówka z tej firmy to dobry wybór?Czy może lepiej kupić coś z innej firmy płacąc za nazwę (Samsung jest dość drogi).Proszę także o pomoc w wyborze płyty gazowej- także chodzi o firmę- i pralki. Polecano mi te z Aniston Hotpoint albo Gorenje, tylko, że te z Gorenje są droższe. Będę wdzięczna za pomoc.
    enforces
    Level 17  
    A nie myślałeś by do kuchni kupić wszystko dajmy na to Electroluxa? Tak to będzie wszystko z innej parafii, a mając sprzęt jednej marki powinien on być jednorodny stylistycznie pod względem wyglądu, wykończenia itd.
    grzesiek06
    Level 13  
    Nie wiem, czy cały sprzęt to do końca dobre rozwiązanie - zmywarka, piekarnik, płyta to i owszem.
    Z drugiej strony lodówka Samsung? Koreańczycy robią świetne telefony, dobre telewizory (według wielu wybitne), ale AGD, to już wolę zaufać markom tradycyjnie znanym z produkcji tego typu sprzętu.
    enforces
    Level 17  
    Lodówkę moim zdaniem to już można sobie dobrać pod własne upodobania. W tym zakresie jest spory wybór i wbrew pozorom można łatwo coś dobrać do reszty sprzętu i wystroju. Raczej szukałbym czegoś co jest produkowane w Europie, a najlepiej w Polsce. Raz że lepsza jakość, drugie - łatwiejszy serwis i dostępność ewentualnych części zamiennych.
    Dzurki
    Level 2  
    Zakup wszystkiego jednego propducenta byłby najlepszy,ale z tego co się orientuje nie najlepszy pomysł. Producenci zaczęli się specjalizować w określonych produktach. Nie wiem tylko na ile to co słyszałem jest prawdą stąd moje zapytanie jakie Wy macie w tej materii doswiadczenia. @grzesiek06 - już wolę zaufać markom tradycyjnie znanym z produkcji tego typu sprzętu....co miałeś na myśli? Jakieś konkrety?
    grzesiek06
    Level 13  
    Cóż, nie ma firmy, która produkowałaby najlepszy sprzęt wszystkich rodzajów RTV /AGD. Dlatego wybieramy firmy, które (najlepiej od lat) słyną z produkcji konkretnych typów produktów. Samsung - to dla mnie telefony i telewizory, ale nie AGD. Firmy tradycyjne dla AGD - to np. Electrolux, Zelmer, Amica, pośród innych. Amica - to u mnie blender i mikrofala, ale już większe AGD (np. piekarnik), to bardziej ufam Electroluxowi. Jeżeli będę kupował RTV, to zmieni mi się zestaw firm, które będę brał pod uwagę - min. Samsung, LG czy nawet Panasonic.