Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z odpaleniem telefonu prestigio 5501.

17 Maj 2015 12:28 1347 11
  • Poziom 4  
    Problem polega na tym zę właczam go a tu nic zawiesza się na wejściu jest tylko logo i nic więcej restet nie pomaga i nie wiem co dalej. Jeśłi ktoś wie jaka może być przyczyna to bardzo prosiłbym bym o nią :)
  • Poziom 4  
    Ok dzięki :) gwarancji na niego nie mam. Aczkolwiek czy w jakimś serwsię zrobili by mi ten telefon czy nie nadaje się on już na nic ?:)
  • Poziom 29  
    Zanim oddasz telefon na szrot zostaw go na dłużej na ładowaniu. W moim starym PAP 3350 bateria padła całkiem i były takie objawy jakie wykazuje twój. Po całej nocy na ładowaniu zaczął działać.
    Może to i głupie ale ja swój w ten sposób odratowałem.
  • Warunkowo odblokowany
    A mój PSP5457 chyba pozazdrościł i się też wysypał. Po próbie restartu wyłączył się i już nie chce się włączyć, jedynie po podpięciu pod komputer wchodzi w FASTBOOT mode ale i tam się zawiesza, że nie idzie nic zrobić. Na szczęście jest jeszcze na gwarancji :D
  • Poziom 4  
    Rozumiem że naprawa równoważy z wartością telefonu ?:)
  • Poziom 7  
    Witam
    Mam podobny problem z PAP5503DUO (stoi na ostatniej reklamie, które wyświetlają się zamiast loga). Reset fabryczny nie pomógł.
    Udało się rozwiązać problem, czy tylko wysyłka do serwisu?
  • Warunkowo odblokowany
    No ja swój telefon bo wielu bojach w końcu odzyskałem z serwisu. Niestety nie chcieli mi go naprawić w ramach gwarancji ze względu na ROOT-a a w serwisie pracują chyba szympansy więc zrezygnowałem całkowicie z ich usług, ale to temat na oddzielna historie. U mnie problem polegał na braku reakcji na włącznik oraz podpięcie ładowarki a podłączenie do komputera skutkowało samoczynnym wejściem w tryb "fastboot" i zawieszeniem telefonu. Co ciekawe gdy telefon przyszedł z serwisu to działał już normalnie, prawdopodobnie oprogramowanie diagnostyczne serwisu go odblokowało :D Aktualnie wgrałem sobie soft od 5450 i zobaczymy jak się będzie sprawował.
  • Poziom 22  
    alikatek napisał:
    Zanim oddasz telefon na szrot zostaw go na dłużej na ładowaniu. W moim starym PAP 3350 bateria padła całkiem i były takie objawy jakie wykazuje twój. Po całej nocy na ładowaniu zaczął działać.
    Może to i głupie ale ja swój w ten sposób odratowałem.

    Potwierdzam jako użytkownik tego samego modelu.
    Jeszcze zawsze można zadać 2 pytania:
    1. Masz jakieś backupy?
    2. Może w sieci znajdziesz stock'a i wgrasz - zacznie hulać ;)
  • Poziom 7  
    Ponieważ serwis pokrywa koszty transportu postanowiłem reklamować swój Prestigio 5503 DUO. Całość trwała dwa tygodnie, wymienili soft 4.2.2 na 4.4.2.
    21.06.2015 (nd) - rejestracja na rma.fixit-service.com,
    22.06.2015 (pn) - potwierdzenie, nadanie przez inpost
    24.06.2015 (śr) - odebranie paczki
    25.06.2015 (cz) - reklamacja przyjęta
    26.06.2015 (pt) - reklamacja rozpoczęta
    29.06.2015 (pn) - wymiana oprogramowania, urządzenie w testach
    02.07.2015 (cz) - zakończenie naprawy
    03.07.2015 (pt) - odesłanie paczki
    06.07.2015 (pn) - paczka odebrana

    PS. Minął ponad rok od naprawy, a nowy Android także się zawiesił. Różnica jest taka, że wisi na logo i że ekran nie jest statyczny, a miga co kilka sekund. Poprzednim razem mogłem wejść do menu serwisowego i przywrócić ust. fabr. (co nie rozwiązało problemu), tym razem nie działa menu recovery.
    Ponownie wysłany do serwisu, bo nadal na gwarancji.