logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp AR-235 - Jak wejść w kody konfiguracyjne bez interrupt-C-interrupt?

marek216 25 Maj 2005 12:23 1757 7
REKLAMA
  • #1 1523469
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    czy ktoś zna sposób wejścia w kody - nie pytam o :
    # - interrupt - C - interrupt
    te kody znam
    szukam kombinacji wejścia w kody konfiguracyjne.

zmieniłem temat
    kosmita
  • REKLAMA
  • #2 1524421
    paweldrozdz
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Niebardzo rozumiem o które kody Ci chodzi, ale jeśli o tzw. programy operatora to standardowo był ustawiony na 00000, chyba że ktoś zmienił.
    Zawsze można to sprawdzić wprowadzając kod 22-07 (key operator) i wtedy wyświetlić sie aktualnie ustawiony kod.
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1524503
    marek216
    Poziom 43  
    no akurat nie chodzi o kody operatora
    wtajemniczeni serwisanci wiedza o jakie kody chodzi - mianowicie o kody pozwalajace zmieniac niektóre niedostepne ( z poziomu normalnych kodów ) funkcje i ustawienia maszyny
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1524664
    marek216
    Poziom 43  
    Do miroslawm:
    proponuje nauczyc sie czytac ze zrozumieniem !!!
    SM do tej maszynki to ja mam . kod wejścia w kody ( standart ) podałem na początku w celu uniknięcia nieporozumień i odpowiedzi takich jak twoja !!!
    poza tymi kodami są jeszcze inne pozwalajace konfigurowac inne funkcje kopiarki .
  • #6 1528270
    wladekp
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    bardzo ciężka sprawa - ci co wiedzą nie chcą podać
    gdybyś gdzieś dotarł to daj znać na PW, byłbym zainteresowany taeż do innych maszyn SHARP-a
  • #7 1528319
    BoBa
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 94
    jak rozumiem chodzi Ci o kody którymi np. mozna wykasowac licznik elektroniczny na 0.Niestety Ci co te kody znają nie podadzą ich
  • #8 1528956
    marek216
    Poziom 43  
    do wszystkich chodziło faktycznie o te kody gdzie m.in. są liczniki.

kody dostałem od zaprzyjaźnionego serwisu - nie ja je potrzebowałem tylko kolega z firmy i nie do liczników - kody zna kolega ( mi narazie nie są potrzebne ) dołanczamy do milczących w tym temacie - cóż chyba to taka sharpowa tradycja.

prosze o zamkniecie tamatu :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu wejścia w zaawansowane kody konfiguracyjne w kopiarkach Sharp AR-235, innych niż standardowa sekwencja # - interrupt - C - interrupt. Użytkownik poszukuje kombinacji umożliwiającej dostęp do ukrytych funkcji i ustawień maszyny, które nie są dostępne z poziomu normalnych kodów operatora. Standardowy kod operatora to zazwyczaj 00000, a jego sprawdzenie możliwe jest przez kod 22-07. Jednak kody pozwalające na modyfikację liczników elektronicznych i innych zaawansowanych parametrów są znane jedynie wtajemniczonym serwisantom i nie są powszechnie udostępniane. Jeden z uczestników dyskusji potwierdza, że posiada takie kody dzięki kontaktom serwisowym, ale nie udostępnia ich publicznie, co jest określane jako „sharpowa tradycja”. Temat kończy się prośbą o zamknięcie dyskusji z powodu braku dalszych informacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA