Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 607 2.2i 05 po lifcie - Światła przeciwmgłowe.

dzwiedziu 18 May 2015 17:21 1014 3
    dzwiedziu
    Level 18  
    Witam.
    Chciał bym w miejsca świateł przeciwmgłowych założyć do jazdy dziennej. Obecnie xenony włączają się automatycznie po włączeniu silnika.
    Moje pytanie brzmi, jak wyłączyć tryb skandynawski, w którym dokładnie miejscu w interfejsie ( lexia/proxia-3 + pp2000 ). Najprawdopodobniej zamontowane będą osram ledfog101, czy światła przeciwmgłowe będą załączać się prawidłowo czy komputer będzie wskazywać spalone-brak żarówki?

Lwa posiadam od niedawna, wcześniej kilka VW.

Z góry dziękuję.
  • Helpful post
    domex32
    Moderator of Cars
    dzwiedziu wrote:
    Moje pytanie brzmi, jak wyłączyć tryb skandynawski,

BSI- telekodowanie ręczne, opcje klient, tam szukaj.
    dzwiedziu
    Level 18  
    Dziękuję, będę szukał.

Pozostaje pytanie co do zachowania się komputera w przypadku braku żarówek przeciwmgłowych, ponieważ wyczytałem na zagranicznych forach że takowe mogą wystąpić.
    dzwiedziu
    Level 18  
    Domex32 miałem weekend wolny więc założyłem drl.
    Znalazłem tam gdzie pisałeś, przy okazji trzeba było wyłączyć światła przeciwmgłowe bo wywalało uszkodzone żarówki i przy okazji włączyłem wizualizację czujników cofania.
    Niestety uszkodzona żarówka postojowa skutkuje nie włączeniem się drl ponieważ bsi "wysyła" (tyle miernik pokazuje bez żarówek) ok 10V do żarówek, a automat wykrywa to jako włączone postojówki. Na szczęście komputer pokazuje uszkodzenie żarówki.