Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault modus - niedziałające wspomaganie

maylo 19 Maj 2015 14:13 1158 5
  • #1 19 Maj 2015 14:13
    maylo
    Poziom 24  

    Witam ,

    W samochodzie przestało działać wspomagane .

    Po wymontowaniu modułu kierowniczego , wylutowałem eprom 24c16 i go odczytałem jednak nie wiem który parametr mam zmodyfikować .

    Poprosił bym o pomoc w poprawnej edycji wsadu.

    Wlutowałem czystą pamięć - ale auto nawet nie odpaliło - zapewne z braku info vin i immo.

    Pozdrawiam

    0 5
  • #2 19 Maj 2015 19:43
    diesel5857
    Poziom 21  

    nie łapię o co Ci chodzi ????

    przewal EE ze starej do nowej i po temacie

    -1
  • #3 19 Maj 2015 20:30
    maylo
    Poziom 24  

    Znajomy mechanik zaproponował iż może naprawić mój moduł kierowniczy i mam mu dostarczyć sam eeprom - lub jeśli będę miał problem z wylutowaniem - cały moduł o żadnym zakupie nowego nic nie wspominał.

    Domniemam że jego naprawa będzie polegała na modyfikacji zawartości pamięci ... więc próbuje sam zdziałać cokolwiek

    0
  • #4 19 Maj 2015 20:40
    diesel5857
    Poziom 21  

    usterka nie polega na uszkodzeniu EE tylko najczesciej końcówki sterowania silnika padaja lub woda robi swoje

    0
  • #5 19 Maj 2015 21:39
    maylo
    Poziom 24  

    Ok rozumiem, wiesz może jaki typ tranzystorów tam siedzi ?

    zapewne taniej wyjdzie kupić drugi moduł na "szrocie"

    1
  • #6 03 Sie 2015 18:32
    korzen2207
    Poziom 1  

    witam, mam problem. posiadam renault modus 1.6. 16v. auto nie odpala. świecą sie kontrolki nie pokazuje żadnego błedu a rozrusznik nie kręci. Dodam ze pól roku temu byla wymieniana kolumna kierownicza. Immo świeci caly czas. Elektromechanik twierdzi ze kolumna jest dobra, nie pokazuje żadnego blędu immo tak samo. ma ktos jakieś pomysly? bo juz 2 miesiące jeżdze od mechanika do mechanika i nic, prosze o pomoc.

    3