Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ariston VLS 100 - Nie wlacza sie ??

wildschek 19 Maj 2015 18:22 1152 5
  • #1 19 Maj 2015 18:22
    wildschek
    Poziom 10  

    Witam bardzo proszę o informację co może być przyczyna nie załączania się Bojlera Ariston VLS 100 ?? . Bojler ma 1 rok i 3 miesiące i dziś nagle przestał się włączać tzn jest ciemny jakby był odłączony od zasilania .. ( ale oczywiście ono w gniazdkach jest ) , rano jeszcze wszystko było ok a po przyjściu z pracy ciemno ... czy macie jakieś pomysły od czego zacząć sprawdzanie ... czy to mod. elektroniczny czy jakaś płytka zasilania padła ??? oczywiście gwarancja na części elektryczne to tylko 12 miesięcy . Z góry dzięki za każda podpowiedz ..

    0 5
  • #2 20 Maj 2015 00:27
    machefi
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Nie kojarzę elektroniki tego bojlera, ale jeśli jest to taka płytka Link to może być uszkodzona przetwornica na LNK 305. Potwierdź moje przypuszczenia odnośnie modułu zapodając dobrej jakości zdjęcia.

    0
  • #3 21 Maj 2015 22:07
    wildschek
    Poziom 10  

    No hej , dziś zrobiłem zdjęcie tej płytki , czy można ją jakoś sprawdzić tzn ten konkretny podzespół , dzięki .. Ariston VLS 100 - Nie wlacza sie ??

    0
  • Pomocny post
    #4 21 Maj 2015 22:50
    313094
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #5 21 Maj 2015 22:55
    machefi
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Do tego dławik L1 i kondensatory elektrolityczne biorące udział w filtracji napięcia wyprodukowanego przez diodę D1.

    3
  • #6 22 Maj 2015 09:40
    wildschek
    Poziom 10  

    witam , a czy lutownicą oporową np. 40W poradzę sobie z tym i gdzie te części można dokupić ? Czy sklepy z podzespołami elektronicznymi będą w ogolę coś takiego miały ? Dzięki . PS. dzwoniłem do sklepu maja LNK304 czy bedzie ok ?

    0