Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Smartfon traci połączenie z wi-fi.

Sabijak 23 May 2015 19:07 801 3
    Sabijak
    Level 2  
    Witam, mam pewien problem z siecią bezprzewodową na telefonie. Otóż w nocy lubię oglądać filmy na YouTube. Od jakiegoś czasu jednak mam z tym problemy, gdyż:

1) Mój telefon nie łączy się z siecią (w ustawieniach wyświetla się: "Trwa uwierzytelnianie", albo "Trwa uzyskiwanie adresu IP" lub coś w tym stylu)
    2) Po jakimś czasie (około 10-15 minut) smart fon traci połączenie (na pasku wyświetla się ikona połączenia, lecz w ustawieniach ta sama sytuacja co w punkcie pierwszym).

Na pewno nie jest to wina routera, ponieważ mój brat posiada telefon Sony Xperia E, oraz tablet i potrafi ze swojego pokoju połączyć się bez problemu, z maksymalną wydajnością łącza, gdzie ja na Sony Xperii J, siedząc przy samym routerze nie mogę się połączyć.

Dodam, że problem ten mam dopiero przez jakiś tydzień, może dwa i miałem remont pokoju, router jest teraz trudniej dostępny, lecz nie miałem tego problemu od razu po remoncie.

Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam.
  • Helpful post
    User removed account
    Level 1  
    kazek76
    Level 2  
    @Sabijak możesz podać mi model telefonu? Mam podobny problem na Samsungu Ace 3 od córki, trochę trzeba archiwizować, by jej ustawienia fabryczne robić :/
    Na chwilę pomogła mi zmiana szyfrowania z WPA2-PSK na WPA-PSK, jednak po jakimś czasie i tu zatrzymuje się na uzyskiwaniu IP. (Zobacz u siebie, czy także jak ustawisz na otwartą sieć, problem ustępuje) Mieszanie w kanałach, itp. nic nie daje. Może ktoś przechodził podobny problem z wifi? (reszta urządzeń nie ma żadnego problemu, a telefon łączył się od zawsze, na tych samych ustawieniach) Poniżej moje ustawienia routera

Smartfon traci połączenie z wi-fi.
    Sabijak
    Level 2  
    @kazek76 podałem model przecież - Sony Xperia J (ST26). Niestety nie mam dostępu do ustawień routera, gdyż ojciec kupił usługę internetową do domu. Niestety nie wiem jak Ci pomóc, u mnie ustawienia fabryczne przywróciły się natychmiastowo, miałem problem z tworzeniem kopii zapasowej, ale sobie poradziłem.

@Kraniec_Internetów uprzejmie dziękuję za prostą i szybką odpowiedź, wygląda na to, że podziałały ustawienia fabryczne.