Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odtwarzanie filmów z dysku podpiętego do TV Panasonic TX-55AS650E

bahus 24 May 2015 04:49 1410 3
    bahus
    Level 12  
    Witam ... Odświeżę trochę temat gdyż mam mały dylemat z moim TX-55AS650E. Chodzi o odtwarzanie filmów z dysku podpiętego do TV. Podpiąłem do tego telewizora dysk AData HV620 700Gb, dysk jest w połowie zapełniony i są filmy które zaczynam odtwarzać gdzie po kilku lub kilkunastu minutach oglądania filmu (zazwyczaj nie da się go przewinąć) mediaplayer panasonica zwyczajnie przerywa odtwarzanie i wychodzi z filmu do przeglądarki plików. Działo się tak od początku nawet jak dysk był nowy.

Mam dwa podejrzenia. Albo dysk jest walnięty i gdy odtwarzacz trafi na dany klaster rozpoznaje nieobsługiwany plik. Albo mój AS650 mimo iż widzi MBR dysku 700Gb i strukturę katalogów nie jest w stanie go obsłużyć i zwyczajnie nie obsługuje tych klastrów. Skłaniam się ku drugiemu gdyż po pierwsze jak wrzucę kolejny raz duplikat filmu to spokojnie go odtwarza (powielam film ale zapisywany jest w innym miejscu na dysku) a po drugie na komputerze filmy które są przerywane na AS650-ce chodzą bez zająknięcia ...
    i tu moje drugie pytanie ... to jak duże dyski może w pełni obsłużyć mój panasonic AS650??
    i pytanie trzecie kupiłem córci ostatnio TV LG 32LB650V i zastanawiam się jakie pojemności dysków on może obsłużyć, bo jeśli jest to wina pojemności mojego dysku a jej telewizor go obsłuży w pełni to temat po części zostanie załatwiony...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi...
    Pozdrawiam... B.

Nie na temat działu i wykopaliska/ przenoszę!
    [_P_]

Proszę o wybaczenie ale elektroda jest ogromna i nie miałem zbytniego pojęcia gdzie to umieścić...
    bahus
    Level 12  
    Dzięki za ukierunkowanie ... dysk poszedł do reklamacji ...
    Chociaż z drugiej strony jeśli można chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi TV w końcu. Jakie pojemności maksymalnie mogą obsłużyć moje 2 nabytki ?
    tomip77
    Level 11  
    Z instrukcji TX AS 750e Viera dyski od 160gb w zwyż do 3TB obsługuje,ja mam dysk z laptopa 320gb w obudowie USB 2.0 podłączonego do TV pod USB z niebieskim kolorem,tak pisze według instrukcji ,USB 3.0 daje odpowiedni prąd aby nie wypalić gniazda,z pendrive od 8gb bez problemów czyta filmy i zdjęcia,dysk podłączony do TV tylko odtwarzanie i nagrywanie z tego TV ,inne można podłączyć tylko do odtwarzania jeżeli jest coś nagrane.Takie tam moje uwagi