Witam. Mam pytanie takie jak w temacie, kupiłem auto niedawno od szwagierki czyli wiedzę o aucie mam nawet nawet, mieli go 5 lat. Jest to rocznik 1993, 1.6 w gazie, 75km, 8 zaworów no i właśnie automat.. Automat jest chyba w trochę kiepskim stanie, jeździć jeździ ale cały czas miga "S", jak sam zmieniam biegi strasznie szarpie, nieważne czy ciepły czy zimny, a na trybie D jedzie gorzej niż skuter
mam pytanie czy do tego dalby radę założyć tam skrzynię od manualnej wersji ? Jestem po mechaniku, mam trochę wiedzy, warsztat itp więc z robota nie będzie problemu tylko chodzi mi o sam fakt czy owa skrzynia podejdzie bez większych przeróbek ? Wiem, że trzeba by było wymienić tunel środkowy wraz ze wszystkimi dźwigienkami oraz przebić "pedały" i kilka innych spraw ale z pomocą kolegi dałbym radę. Spotkał się już ktoś z taką wymianą ? Każda sugestia się przyda
Dodam, że auto kupiłem za 500 zł w cenie złomowej a z rdzy to jedynie lewy próg ma delikatne ubytki więc szkoda auta posyłać na złom
Ewentualnie udzielcie wskazówek jak tą skrzynię doprowadzić do prawidłowego funkcjonowania. Z góry dzięki za każde info