Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyj±tek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że ogl±dasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Asus AllInOne z Win 7 nie przechodzi w stan u¶pienia.

26 Maj 2015 11:45 1050 20
  • Poziom 17  
    Mam ustawione przej¶cie w stan u¶pienia po 2 min, wył±czenie monitora po 1 min. Komputer nie przechodzi w stan u¶pienia.
  • Poziom 42  
    Wypadało by podać specyfikację\model komputera i wersję systemu operacyjnego.
    Z powyższego opisu można ewentualnie stwierdzić, że jaki¶ program lub sterownik blokuje\uniemożliwia przej¶cie w stan u¶pienia.
  • Poziom 17  
    Asus AllInOne, Win 7.

    Dodano:

    My¶lę, że rozwi±zania można szukać niezależnie od sprzętu. Tylko gdzie?
    Moderowany przez swiercm:

    Posty scaliłem. Proszę, by¶ w przypadku aktualizacji informacji używał opcji "Zmień".

  • Poziom 17  
    Asus AllInOne z Win 7 nie przechodzi w stan u¶pienia.

    ustawienia w Bios'ie

    Dzieki za podpowiedz , niestety wypiecie urzadzen z USB u mnie nie zadzialalo
  • Poziom 21  
    A sprawdzałe¶ jaki masz profil ustawiony do zarz±dzania energi±, może zmieniasz na oszczędzaniu energii a masz profil zrównoważony, lub też masz program od producenta który zarz±dza niezależnie
  • Poziom 17  
    Asus AllInOne z Win 7 nie przechodzi w stan u¶pienia.
    zmieniam na profilu ustawionym,
  • Poziom 21  
    To zmień na te 2 minuty a nie na 60 i po temacie.
    W czym problem?
  • Poziom 17  
    Problem nie w 2 czy 60 minutach, tylko po ustawionym czasie komputer wygasza sie ale nie przechodzi w stan uspienia , ustawilem na 1 min i nadal jest tak samo

    Asus AllInOne z Win 7 nie przechodzi w stan u¶pienia.
  • Poziom 16  
    A po zamknięciu pokrywy komputera wchodzi w stan wstrzymania, czy też nie?
  • Poziom 17  
    Komputer stacjonarny, bez pokrywy przechodzi w stan u¶pienia przyciskiem lub systemowo, po wyborze stanu u¶pienia.
    Problem jest z samoczynnym przej¶ciem po okre¶lonym czasie bezczynno¶ci.
  • Poziom 16  
    Cytat z innego tematu:
    "Po czasie ale problem się rozwi±zał po odhaczeniu w menedżerze urz±dzeń opcji "Zezwalaj komputerowi na wył±czenie tego urz±dzenia w celu oszczędzania energii""
  • Poziom 21  
    Mam rozumieć, ze jak wł±cza się komputer to pyta się o podanie hasła aby się zalogować?
    U¶pij go i wybudĽ, zobacz czy wyskoczy komunikat o hasło. Pierw sprawdzimy czy "blokada" prawidłowo działa. Konkretnie model tego asusa podaj
  • Poziom 16  
    Spróbuj tego:
    "Wybieramy Start -> Panel sterownia -> Opcje zasilania -> klikamy Zmień ustawienia planu na naszym aktywnym preferowanym planie zasilania (poznamy go po zaznaczonej kropeczce przy planie). Następnie wybieramy Zmień zaawansowane ustawienia zasilania i rozwijamy pozycję U¶pienie, Zezwalaj na stan u¶pienia hybrydowego i Ustawienie zmieniamy na Wył±cz a potem zatwierdzamy zmiany i cieszymy się z dostępu do hibernacji na ż±danie.

    Następnie uruchamiasz cmd.exe(wiersz polecenia) jako administrator, wpisujesz powercfg -h on i zatwierdzasz Enterem."
  • Poziom 17  
    Arek15111 napisał:
    Cytat z innego tematu:
    "Po czasie ale problem się rozwi±zał po odhaczeniu w menedżerze urz±dzeń opcji "Zezwalaj komputerowi na wył±czenie tego urz±dzenia w celu oszczędzania energii""

    Jeżeli piszesz o ustawieniach karty sieciowej, to jest to zaznaczone.

    kun0 napisał:
    Mam rozumieć, ze jak wł±cza się komputer to pyta się o podanie hasła aby się zalogować?
    U¶pij go i wybudĽ, zobacz czy wyskoczy komunikat o hasło. Pierw sprawdzimy czy "blokada" prawidłowo działa. Konkretnie model tego asusa podaj

    model: Asus ET2203T
    Blokada działa, po wyj¶ciu prosi o hasło.
    Arek15111 napisał:
    Spróbuj tego:
    "Wybieramy Start -> Panel sterownia -> Opcje zasilania -> klikamy Zmień ustawienia planu na naszym aktywnym preferowanym planie zasilania (poznamy go po zaznaczonej kropeczce przy planie). Następnie wybieramy Zmień zaawansowane ustawienia zasilania i rozwijamy pozycję U¶pienie, Zezwalaj na stan u¶pienia hybrydowego i Ustawienie zmieniamy na Wył±cz a potem zatwierdzamy zmiany i cieszymy się z dostępu do hibernacji na ż±danie.

    Następnie uruchamiasz cmd.exe(wiersz polecenia) jako administrator, wpisujesz powercfg -h on i zatwierdzasz Enterem."

    Zrobiłem jak pisałe¶, nadal nie działa.
  • Poziom 16  
    Zastosuj się do wszystkich porad -> Link.
    Sterowniki masz aktualne?
  • Poziom 17  
    Mam takie zdarzenia w dzienniku
    Usługa Użytkowanie aplikacji weszła w stan zatrzymania.
    Usługa Ochrona oprogramowania weszła w stan zatrzymania.
  • Poziom 43  
    Zainstaluj najnowszy sterownik chipsetu ze strony producenta:
    http://www.asus.com/AllinOne_PCs/ET1620IUTT/HelpDesk_Download/
    Zdob±dĽ prawa administratora, spróbuj inne konto.
    Jaki dokładnie soft. który może co¶ "mieszać" masz zainstalowany?
    Mi np. wł±czony Utorrent blokuje wył±czanie systemu itp...
    Wył±cz antywir. i te 2 ww. usługi na próbę, ogólnie porz±dek w usługach zrób i w sterownikach. Wykonaj profilaktycznie skanowanie ADWcleanerem i czyszczenie CCleanerem.
    Ostatecznie możesz spróbować, czy u¶pienie działa na linuksie z USB, gdyż problem może być w rzeczywisto¶ci sprzętowy - np. niestabilne CPU.
  • Poziom 17  
    Sterowniki zaktualizowalem, zrobilem wszystko wg wskakzan w linku i nic
  • Poziom 43  
    Mi w zupełnie inny tryb u¶pienia wchodzi automatycznie (zostaje muzyka) niż przy ręcznym u¶pieniu z menu start - muzyka się wył±cza i nie umiem tego zmienić w żadnych ustawieniach... :(
    W biosie nie masz do zmieniania trybów S1, S2, S3 ?
  • Poziom 17  
    Nie mam, ustawienia z BIOSa - s± na gorze tematu.
    Nie jestem specem, ale jak nie wygasza ci się muzyka, to chyba nie jest to stan u¶pienia.

    Dodano:

    Zał±czam zapis Dziennika Zdarzeń - może kto¶ wie, co nie pozwala wej¶ć w stan u¶pienia.

    Posty scaliłem. Proszę, by¶ w przypadku aktualizacji informacji używał opcji "Zmień". swiercm
    Na tym samym komputerze ale na nowym systemie windows uspienie dziala poprawnie