Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

exelstor j8160s - 'puka' przed startem systemu

28 Maj 2015 04:18 579 6
  • Poziom 13  
    Jako, że mój komputer chodzi niemal na okrągło dzisiaj przy restarcie systemu usłyszałem niepokojące objawy, otóż po przejściu posta dysk łapie lekką zamułę i głowica jakby dwa albo trzy razy wydała dość dziwny dźwięk 'pukania'.

    zarzucam smarta i po skanie bloków dorzucę również i je, w między czasie zaczynam zabezpieczać dane.

    exelstor j8160s - 'puka' przed startem systemu

    exelstor j8160s - 'puka' przed startem systemu
  • Poziom 13  
    ale raczej nie powinien paść?
  • Spec od komputerów
    On już padł, tyle że nie na dobre. Szukaj nowego dysku.
  • Poziom 13  
    ale na jakieś śmieci jeszcze się sprawdzi
  • Spec od komputerów
    Knajcik8 napisał:
    ale na jakieś śmieci jeszcze się sprawdzi

    Owszem.
  • Poziom 13  
    Jeszcze bawiąc się tym dyskiem zauważyłem coś dodatkowego

    benchmark na niezależnej jednostce

    exelstor j8160s - 'puka' przed startem systemu

    benchmark na jednostce, przy której pracuje dysk, jednak tutaj jako podrzędny

    exelstor j8160s - 'puka' przed startem systemu

    I tutaj dysk pracujący jako systemowy

    exelstor j8160s - 'puka' przed startem systemu

    Dlaczego następuje tak drastyczny spadek jego wydajności gdy pracuje jako systemowy? Może jakieś szkodliwe oprogramowanie? Chociaż po skanie malwarebytesem nic mi nie pokazywało ostatnio. A może nowy system postawić?